Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 13

V.Putinas įpyko – JAV ir Didžiajai Britanijai grasina karu

Rusijos vadovas Vladimiras Putinas perspėjo Didžiąją Britaniją ir JAV, kad jos „pradės karą“ su Rusija, jei leis Ukrainai naudoti ilgojo nuotolio raketas smogti taikiniams jo šalyje.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas / „AP“/„Scanpix“

Kaip rašo „The Times“, penktadienį Baltuosiuose rūmuose vyks Didžiosios Britanijos ministro pirmininko Keiro Starmerio ir JAV prezidento Joe Bideno derybos dėl leidimo Ukrainai apšaudyti Rusiją raketomis „Storm Shadow“.

Tikimasi, kad jie pasieks susitarimą šiuo klausimu, nes Rusija iš Irano įsigijo daugiau kaip 200 balistinių raketų, o Vakarai tai pavadino „reikšminga eskalacija“.

Tuo tarpu V.Putinas ketvirtadienį per Rusijos valstybinę televiziją pabrėžė, kad šis žingsnis „iš esmės pakeistų patį konflikto pobūdį“ ir priverstų Maskvą reaguoti.

„Tai reikštų, kad NATO šalys kariauja su Rusija. Priimsime atitinkamus sprendimus, atsižvelgdami į grėsmes, su kuriomis susiduriame“, – sakė jis.

Tuo pat metu K.Starmeris ryžtingai atmetė V.Putino kaltinimus, primindamas Ukrainos teisę į savigyną.

Keiras Starmeris / Suzanne Plunkett / REUTERS
Keiras Starmeris / Suzanne Plunkett / REUTERS

„Rusija pradėjo šį konfliktą. Rusija neteisėtai įsiveržė į Ukrainą. Rusija gali nedelsiant nutraukti šį konfliktą. Ukraina turi teisę į savigyną, ir akivaizdu, kad mes visiškai palaikėme Ukrainos teisę į savigyną, suteikdami mokymų galimybes. Tačiau mes nenorime jokio konflikto su Rusija, to net neketiname daryti“, – paaiškino jis sąjungininkų poziciją.

Tikimasi, kad gerokai pakeitę toną, K.Starmeris ir J.Bidenas aptars, kaip nutraukti V.Putino invaziją į Ukrainą, o premjeras pasinaudos dviejų valandų susitikimu Baltuosiuose rūmuose, kad aptartų, kaip pasiekti „ilgalaikį sprendimą“ dėl šio karo, taip pat dėl konflikto Gazos Ruože.

D.Lammy: tai kritinis kovos laikotarpis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas