Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 08 28

V.Putinas įsakė didinti Rusijos kariuomenę – ką tai reiškia ir kaip jis tai padarys?

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį įsakė smarkiai padidinti Rusijos ginkluotąsias pajėgas, šitaip ryžtingai nubraukdamas daugelį metų trukusias Kremliaus pastangas apkarpyti pernelyg išsipūtusią kariuomenę.
Rusijos karinė technika
Rusijos karinė technika / „The New York Times“/Ivor Prickett nuotr.

Šis jo įsakymas interpretuojamas kaip naujausias požymis, kad jis ruošiasi ilgam karui Ukrainoje, kur Rusija patyrė didelių nuostolių.

Dekretu, patvirtintu prezidento kanceliarijos antspaudu ir paskelbtu Kremliaus svetainėje, įvardijamas tikslas nuo kitų metų sausio padidinti aktyvios tarnybos karių skaičių maždaug 137 tūkst. – iki 1,15 milijono.

Tai – pirmas kartas per penkerius metus, kai V.Putinas išleido įsakymą pakeisti bendrą Rusijos ginkluotųjų pajėgų skaičių. Pareigūnai nepaaiškino šio žingsnio, o valstybinė televizija apie tai kalbėjo mažai.

V.Putinas šį sprendimą priėmė tokiu metu, kai yra kaip niekad toli nuo savo tikslo sugrąžinti visą arba didžiąją Ukrainos dalį į Rusijos glėbį, o jo kariuomenei smarkiai trūksta kovotojų.

JAV ir Didžiosios Britanijos karo pareigūnų skaičiavimais, nuo jo invazijos pradžios Rusija neteko iki 80 tūkst. karių, įskaitant ir žuvusiuosius, ir sužeistuosius. Kai kurie analitikai naująjį įsakymą vertina kaip signalą, kad po šešių mėnesių kovų V.Putinas neketina nusileisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi