Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

V.Putinas kviečia: prieš gėjus nusiteikusiems asmenims bus lengviau persikelti į Rusiją

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasirašė dekretą „Dėl humanitarinės paramos teikimo asmenims, puoselėjantiems tradicines rusų dvasines ir moralines vertybes“. Jis leis užsienio piliečiams gauti laikiną leidimą gyventi Rusijoje, jei jie nepritaria, pasak jo, „destruktyviai neoliberaliai ideologijai“ savo šalyje.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas / „AP“/„Scanpix“

Dokumentas paskelbtas teisinės informacijos portale. Šalių, kurių piliečiai galės kreiptis dėl supaprastinto persikėlimo į Rusiją, sąrašą patvirtins Rusijos vyriausybė, skelbia portalas „Current Time“. Į sąrašą bus įtrauktos šalys, neva „įgyvendinančios politiką, kurioje diegiamos destruktyvios neoliberalios nuostatos, prieštaraujančios tradicinėms Rusijos dvasinėms ir moralinėms vertybėms“.

Užsieniečiams, kurie dėl šios priežasties nori atvykti į Rusiją, Rusijos diplomatinės ar konsulinės atstovybės turi išduoti vienkartinę trijų mėnesių vizą. Su šia viza jie galės atvykti į Rusiją. Norėdami gauti leidimą laikinai gyventi Rusijoje, užsieniečiai neturės laikyti rusų kalbos, Rusijos istorijos ir Rusijos teisės aktų pagrindų egzamino.

V.Putino dekrete nenurodoma, kaip užsieniečiai įrodys, kad laikosi tradicinių vertybių ir nepritaria liberaliai politikai.

2022 m. pasirašytame V.Putino dekrete dėl „valstybės politikos pagrindų, siekiant išsaugoti ir stiprinti tradicines rusų dvasines ir moralines vertybes“, tradicinės vertybės neva yra „patriotizmas, pilietiškumas, tarnystė Tėvynei ir atsakomybė už jos likimą, aukšti moraliniai idealai, tvirta šeima, kūrybinis darbas, dvasinių vertybių pirmenybė prieš materialines, humanizmas, gailestingumas, teisingumas, kolektyvizmas“.

Vykdant „tradicinių vertybių“ stiprinimo Rusijoje politiką, abstraktus ir konkrečiai neįvardintas „tarptautinis visuomeninis LGBT judėjimas“ buvo paskelbtas „ekstremistine organizacija“. Pirmąją baudžiamąją bylą dėl „LGBT ekstremizmo“ Rusijos teisėsaugininkai iškėlė gėjų baro „Pose“ meno vadovui ir administratoriui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas