Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

V.Putinas: nepaisant šalių nesutarimų, Rusijos ir JAV spec. tarnybos bendradarbiauja

Nepaisant daugybės nesutarimų Rusijos ir Jungtinių Valstijų santykiuose, šalių specialiųjų tarnybų bendradarbiavimas yra tęsiamas, pareiškė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

Interviu kanalo „Rossiya 1“ laidai „Maskva. Kremlius.Putinas“ metu V.Putinas pažymėjo, kad Rusija nuo pat pradžių palaikė amerikiečių pajėgų buvimą Afganistane ir balsavo už atitinkamą Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos rezoliuciją.

„Aš iki šiol manau, kad amerikiečių buvimas Afganistane neprieštarauja mūsų nacionaliniams interesams“, – sakė V.Putinas.

Jo nuomone, išvedus JAV pajėgas iš Afganistano kyla daug rizikų, todėl Rusijai „teks papildomai patuštinti kišenę“, kad palaikytų stabilumą. „Taip, mūsų oficiali pozicija yra tokia, kad tai gali sudaryti papildomų sąlygų kažkokiam afganistaniečių tarpusavio susitaikymui. Tačiau aš asmeniškai manau, kad kyla ir daug rizikų. Pirmiausia, mums teks papildomai patuštinti kišenę tam, kad palaikytume stabilumą. Antra, nepaisant visko, amerikiečių buvimas Afganistane prisideda prie stabilumo šioje šalyje, o jų pasitraukimas sukels tų rizikų, apie kurias ką tik kalbėjau“, – sakė Rusijos prezidentas.

Todėl, kaip mano V.Putinas, Rusijai nėra būtinybės kovoti prieš amerikiečių buvimą Afganistane.

„Be to, mes bendradarbiaujame su Jungtinėmis Valstijomis, nepaisant mūsų nesutarimų labai daug klausimų, visgi bendradarbiavimas specialiųjų tarnybų lygmeniu tęsiasi“, – sakė jis.

V.Putinas pažymėjo, kad kalbama ir apie bendradarbiavimą siekiant išspręsti konfliktą Sirijoje, ir apie kovos su terorizmu informacijos apsikeitimą.

Rusijos prezidentas taip pat sakė net esąs dėkingas JAV prezidentui Donaldui Trumpui, nes iš Amerikos gauta informacija ne kartą padėjo Rusijos teritorijoje išvengti teroro aktų.

„Mes, savo ruožtu, stengiamės atsidėkoti tuo pačiu. Su JAV prezidentu, esamu valstybės vadovu, esame sutarę, kad jeigu atsiras tokia informacija. Mes iš abiejų pusių dalinsimės ja ir tokia prasme padėsime vienas kitam“, – sakė V.Putinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas