Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

V.Putinas: Rusija pasirengusi bendradarbiauti su Lietuva pagal geros kaimynystės, pagarbos principus

Rusija pasirengusi bendradarbiauti su Lietuva, antradienį šalies prezidentą Vladimirą Putiną citavo naujienų agentūra „RIA Novosti“.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

„Panašu, kad mūsų bendradarbiavimas su Lietuva galėtų būti aktyvesnis ir įvairiapusiškesnis. Juolab, kad mes, kaip žinoma, esame artimi kaimynai.

Mes esame pasirengę bendradarbiauti, remdamiesi geros kaimynystės ir abipusės pagarbos principais. Ir norėčiau matyti tokį patį mūsų lietuvių kolegų požiūrį“, – V.Putinas sakė per užsienio valstybių ambasadorių skiriamųjų raštų įteikimo ceremoniją.

Pastaraisiais metais Vilniaus ir Maskvos santykiai buvo įtempti: Prezidentė Dalia Grybauskaitė Rusiją pavadino „teroristine valstybe“. Taip pat Lietuva teikė visakeriopą paramą Ukrainai, kurios Rytuose kovoja Maskvos remiami separatistai.

Savo ruožtu Rusija kritikuoja Baltijos šalis dėl jose neva vykdomų etninių rusų teisių pažeidimų.

Pernai V.Putinas pasveikino Gitaną Nausėdą pradėjus eiti prezidento pareigas.

Tačiau praėjus pusmečiui, tuometinis Rusijos ambasadorius Lietuvoje Aleksandras Udalcovas rusų žiniasklaidai tikino, kad prieš 2019-ųjų prezidento rinkimus turėtos viltys pagerinti dvišalius santykius žlugo.

„Nors tam tikru etapu, pripažinsiu, buvo vilčių, kai vyko Lietuvos prezidento rinkimai. Tačiau, deja, praktika parodė, kad naujoji Lietuvos valdžia nuėjo pirmtakės Dalios Grybauskaitės nutiestu keliu. Antirusiška linija sustiprėjo. Tai mes apgailestaudami konstatuojame“, – šį vasarį „RIA Novosti“ sakė A.Udalcovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas