Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

V.Putinas: Rusija žino, kad bus bandoma iš užsienio kištis į būsimus Dūmos rinkimus

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį sakė, kad nebus išvengta bandymų iš užsienio kištis į ateinančiais metais vyksiančius rinkimus į Valstybės Dūmą, tačiau šalis pajėgi jiems pasipriešinti.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Žinoma, bus bandoma kištis, tai daroma visą laiką – ir ne tik į mūsų rinkimus, bet praktiškai visame pasaulyje. Tai globali politika – kaip bazės visame pasaulyje, taip ir kišimasis visame pasaulyje. Mes tai žinome, tam ruošiamės“, – kalbėjo V.Putinas spaudos konferencijoje.

„Tačiau galėsime veiksmingai tam priešintis tik tuo atveju, jei dauguma mūsų piliečių supras, kad: pirma, tai yra kišimasis, antra – turime su tuo kovoti, tai neleistina ir mes patys turime spręsti savo likimą“, – sakė jis.

Pasak V.Putino, labai svarbus visuomenės vidinis nusiteikimas.

„Tinklaraštininkų nusiteikimas, žiniasklaidos priemonių nusiteikimas dėl mūsų pačių gynybos yra nepaprastai svarbus dalykas ginant savo suverenitetą“, – pabrėžė jis.

Tuo pat metu V.Putinas sakė, kad Rusija pasirengusi bendradarbiauti su partneriais ir įsileisti į rinkimus tarptautinius stebėtojus.

„Svarbiausia, kad patys mūsų piliečiai būtų tikri, jog rinkimai vyksta atvirai, skaidriai, ir jų rezultatai verti pagarbos“, – kalbėjo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas