Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
06 14 /14:23

V.Putinas netveria pykčiu: Rusijos turto įšaldymas Vakaruose – vagystė

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį vagyste pavadino jo šalies turto įšaldymą užsienyje ir įspėjo, kad už šį žingsnį bus nubausta.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasak V.Putino, Vakarų šalys bando surasti „kažkokį teisinį pagrindą“ turto įšaldymui, „bet nepaisant visų gudrybių vagystė vis tiek yra vagystė ir [ji] neliks be bausmės“.

Didžiojo septyneto (G-7) valstybių lyderiai ketvirtadienį sutarė dėl naujos 50 mlrd. dolerių (46,45 mlrd. eurų) paskolos Ukrainai, panaudojant pelną, gautą iš įšaldyto Rusijos turto. JAV prezidentas Joe Bidenas sakė, jog tai parodo Maskvai, kad „mes nenusileidžiame“.

G-7 ir ES yra įšaldę maždaug 300 mlrd. eurų Rusijos centrinio banko turto. Tai buvo padaryta Maskvai 2022-ųjų vasarį užpuolus Ukrainą.

Rusijos lyderis penktadienį taip pat įspėjo, kad Maskvos ir Vakarų priešprieša „nepriimtinai artėja prie negrįžtamumo taško“, ir gyrėsi, kad rusai „turi didžiausią branduolinių ginklų arsenalą“.

Karo Ukrainoje metu V.Putinas ne kartą griebėsi branduolinės retorikos. Šį konfliktą jis laiko tik vienu frontu platesnio masto hibridiniame kare tarp Rusijos ir NATO.

Šį savaitgalį Šveicarijoje vyksiantį Ukrainos taikos forumą, į kurį Rusija nekviečiama, V.Putinas pavadino triuku dėmesiui nukreipti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius