Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Putinas sako svarstantis apie pasitraukimą iš susitarimo dėl ukrainietiškų grūdų

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas antradienį pareiškė, kad Rusija svarsto galimybę pasitraukti iš svarbaus Ukrainos susitarimo dėl grūdų eksporto, pagal kurį jie iš karo krečiamos Ukrainos patenka į pasaulinę rinką.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Scanpix“/„Sputnik“ ir 123RF nuotr.

Maskva ne kartą grasino pasitraukti iš labai svarbaus susitarimo, kuriuo užtikrinamas saugus Ukrainos grūdų eksportas per Juodąją jūrą, ir reikalavo garantijų trąšų eksportui.

Jungtinėms Tautoms tarpininkaujant sudarytą susitarimą numatoma dar kartą pratęsti liepos 17 dieną.

„Dabar galvojame, ar pasitraukti iš susitarimo dėl grūdų“, – sakė V.Putinas per susitikimą Kremliuje su rusų žurnalistais. Jis apkaltino Kyjivą, kad jis naudojasi jūrų koridoriais, kurie skirti saugiai praleisti grūdus gabenančius laivus, kad paleistų savo jūrinius dronus.

Vienas Rusijos karo tinklaraštininkas per susitikimą V.Putinui teigė, kad Maskvos kariai fronte nesupranta, kodėl Rusija vis dar dalyvauja susitarime.

„Tikriausiai kovojantiems vaikinams neaišku, kodėl mes praleidžiame grūdus. Suprantu, – atsakė rusų prezidentas – Tai darome ne dėl Ukrainos, o dėl draugiškų Afrikos ir Lotynų Amerikos šalių. Nes grūdai pirmiausia turėtų atitekti skurdžiausioms pasaulio šalims.“

JT generalinis sekretorius Antonio Guterresas pirmadienį pareiškė, kad siekia pratęsti susitarimą.

„Esu susirūpinęs ir sunkiai dirbame, kad užtikrintume, jog bus galima išlaikyti Juodosios jūros iniciatyvą ir kad tuo pat metu galėsime tęsti savo darbą, kad palengvintume Rusijos eksportą“, – teigė A. Guterresas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas