Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

V.Putinas „Tiesioginės linijos“ metu atsakinės į gyventojų klausimus

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienio vidurdienį pradės savo metinę „Tiesioginę liniją“ ir jos metu atsakinės į šalies gyventojų klausimus.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tai bus jau 18-a „Tiesioginė linija su Vladimiru Putinu“. Pernai ji neįvyko dėl koronaviruso pandemijos, todėl Kremlius nusprendė bendravimo su piliečiais elementų įtraukti į didelę valstybės vadovo spaudos konferenciją.

Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas žurnalistams sakė, kad šiemet „Tiesioginė linija“ rengiama pasitelkiant aukštąsias technologijas. Pasak jo, tokiu būdu bus galima išvengti dėl pandemijos įvestų sanitarinių ir epidemiologinių reikalavimų pažeidimų.

„Piliečiai turi įvairiausių formatų, kaip kreiptis į valstybės vadovą. Tam nereikia atvykti į kažkokias specialias vietas, nereikia siųsti filmavimo grupių. Tuo pačiu mes kaip tik apsisaugome nuo... sanitarinių režimų pažeidimų“, – pažymėjo jis.

Studijoje su prezidentu bus tik vedėjai, o piliečiai klausimus tiesioginės transliacijos metu galės užduoti per specialią programėlę išmaniesiems telefonams „Moskva-Putinu“, sakė D. Peskovas.

„Nebereikia kamerų, nebereikia televizijos, reikia kiekvieno atskiro piliečio su savo išmaniuoju telefonu. Taikomos technologijos sudarys sąlygas išimti iš grandinės... tarpininkus“, – nurodė jis.

Klausimus taip pat galima užduoti per laidos interneto svetainę moskva-putinu.ru, SMS ar MMS pranešimais, telefonu, per socialinius tinklus „VKontakte“ ir „Odnoklassniki“.

Klausimai priimami nuo birželio 20-osios iki laidos pabaigos birželio 30-ąją.

Pasak D. Peskovo, klausimus rinksis pats prezidentas. „O ar tai bus teksto, ar SMS, ar vaizdo medžiagos, ar skambučio forma, drauge su jumis matysime tiesioginio eterio metu“, – sakė jis.

Tikimasi, kad iki laidos pabaigos gali būti gauta per milijoną piliečių klausimų. Žmonės tradiciškai būna labai aktyvūs, pažymėjo Kremliaus atstovas.

Pirmoji „Tiesioginė linija su Vladimiru Putinu“ įvyko 2001 metais, prezidentas tuomet gavo apie 400 klausimų. Bendravimo tiesioginiame eteryje su piliečiais laiko rekordas buvo pasiektas 2013 metais, kai laida truko 4 valandas ir 47 minutes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas