Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
14:34

V.Putinas turi numatęs ypatingą užduotį kariams iš Šiaurės Korėjos

Šiaurės Korėjos kariai, persirengę buriatais ir jakutais, buvo pasiųsti padėti Rusijai susigrąžinti Kursko regioną, kurio kontrolė nuo rugpjūčio mėnesio iš dalies atsidūrė Ukrainos kariuomenės rankose. Pasak leidinio „Financial Times“, tai liudija Pietų Korėjos žvalgybos tarnybos paskelbta vaizdo medžiaga.
Šiaurės Korėjos kariai
Šiaurės Korėjos kariai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ukrainos analitikai tvirtina, kad Pchenjano pajėgos greičiausiai yra per mažos, jog pakreiptų karo eigą. Rusijai reikia padvigubinti savo 50 tūkst. karių Kursko regione pajėgumus, kad išstumtų Ukrainos kariuomenę. O tam, kad pasiektų pažangos palei fronto liniją Ukrainoje, Maskva neišsisuks nuo dar vienos mobilizacijos bangos.

Tačiau Karališkojo Jungtinių tarnybų instituto (RUSI) Sausumos karo vyresnysis mokslinis bendradarbis Jackas Watlingas žurnalistams sakė, kad Šiaurės Korėjos pagalba papildant Rusijos kariuomenę gali sukelti dar daugiau sunkumų Ukrainai.

„Jie gali būti gana gerai susitelkę. Jie gali turėti pakankamai kovinės dvasios. Jie gali būti pajėgūs veikti tokiu mastu, kokio [siekia] rusai. Tai gana žema kartelė būti geresniems nei rusai dabar“, – pabrėžė ekspertas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento