Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

V.Putino šnipų tarnybos vadovas gąsdina JAV: Ukraina taps jūsų Vietnamu

Rusijos prezidento Vladimiro Putino užsienio žvalgybos tarnybos (SVR) vadovas ketvirtadienį Jungtinėms Valstijoms pareiškė, kad Vakarų parama Ukrainai pavers šį konfliktą „antruoju Vietnamu“, kuris persekios Vašingtoną dar daugelį metų.
Sergejus Naryškinas
Sergejus Naryškinas / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

Praėjusių metų pradžioje V.Putinas pasiuntė karius į Ukrainą ir sukėlė karą, per kurį žuvo ar buvo sužeisti šimtai tūkstančių žmonių ir kuris tapo didžiausia Rusijos ir Vakarų konfrontacija per šešis dešimtmečius.

Vakarai suteikė Ukrainai daugiau kaip 246 mlrd. JAV dolerių pagalbos ir ginklų, tačiau Ukrainos kontrpuolimas nebuvo sėkmingas, o Rusija tebekontroliuoja iki penktadalio Ukrainos teritorijos, skelbia naujienų agentūra „Reuters“.

„Ukraina taps „juodąja skyle“, sugeriančia vis daugiau išteklių ir žmonių“, – sakė Rusijos užsienio žvalgybos tarnybos (SVR) vadovas Sergejus Naryškinas straipsnyje, išspausdintame SVR leidžiamame žurnale „Žvalgybos operatyvininkas“.

„Galiausiai JAV rizikuoja susikurti sau „antrąjį Vietnamą“, ir kiekviena nauja Amerikos administracija turės bandyti su tuo susidoroti“, – sakė jis.

JAV prezidentas Joe Bidenas įspėjo, kad tiesioginė NATO ir Rusijos konfrontacija gali sukelti Trečiąjį pasaulinį karą, ir ne kartą atmetė galimybę siųsti amerikiečių karius į Ukrainą.

Vietnamo karas iš esmės buvo Rytų ir Vakarų Šaltojo karo konfliktas, kuriame Jungtinės Valstijos kartu su Pietų Vietnamo pajėgomis kovojo prieš Šiaurę, remiamą komunistinių Kinijos ir Sovietų Sąjungos jėgų.

Karas, kuriame žuvo keli milijonai žmonių, baigėsi 1975 m. Šiaurės Vietnamo pergale ir gėdingu Jungtinių Valstijų pralaimėjimu, nes jos neteko daugiau kaip 58 000 savo karių, o šalyje kilo galingas antikarinis judėjimas.

Trečiadienį J.Bidenas prašė respublikonų suteikti naują karinę pagalbą Ukrainai.

„Jei V.Putinas užims Ukrainą, jis nesustos“, – kalbėjo J.Bidenas, prognozuodamas, kad toliau V.Putinas puls NATO sąjungininkę.

Tuomet, pridūrė J.Bidenas, „mes turėsime tai, ko nesiekiame ir ko neturime šiandien: Amerikos kariai kariaus su Rusijos kariais“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas