Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimirui Putinui nužudyti – 17 kg sprogmenų

Ukrainos slaptosios tarnybos sekmadienį bandė dronu kamikadze nužudyti Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną, pranešė bulvarinis vokiečių leidinys „Bild“. Pasikėsinimas esą nepavyko, o Rusijos valdžios institucijos šį bandymą laiko paslaptyje.
Rusijos lyderis Vladimiras Putinas
Rusijos lyderis Vladimiras Putinas / „AP“/„Scanpix“

Pasak pranešimo, sekmadienio popietę iš Ukrainos pakilo dronas UJ-22. Tai – moderniausias Ukrainos vidutinio nuotolio dronas, kurio veikimo nuotolis siekia iki 800 km. Jis buvo nukreiptas į naujai pastatytą pramoninį parką netoli Maskvos – už 500 kilometrų nuo Ukrainos teritorijos.

Ukrainos aktyvistas Jurijus Romanenka, kuris, kaip teigiama, palaiko glaudžius ryšius su Kyjivo žvalgybos tarnybomis, pareiškė, kad „mūsų žvalgybos pareigūnai gavo informacijos apie V.Putino kelionę į pramoninį parką Rudneve. Atitinkamai pakilo mūsų dronas-kamikadzė, praskrido pro visas Rusijos Federacijos priešlėktuvinės gynybos priemones ir sudužo netoli pramoninio parko.“

Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas ketvirtadienį pareiškė nieko negirdęs apie jokį pasikėsinimą.

Kelios privačios Rusijos žiniasklaidos priemonės pranešė apie UJ-22 drono sudužimą netoli Voroskovo kaimo į rytus nuo Maskvos. Avarijos vieta yra maždaug už 20 km į rytus nuo Rudnevo pramoninio parko.

Nuotraukose matyti, kad drone buvo 30 sprogmenų C4 blokų, kurių bendras svoris – 17 kg. Sprogstamuosius užtaisus M112, be kita ko, naudoja JAV armija ir Kanados ginkluotosios pajėgos, pažymėjo leidinio „Bild“ žurnalistai.

Rusijos propagandistas Pavelas Zarubinas sekmadienio rytą pranešė, kad prezidentas planavo „apsilankyti pramoniniame parke Maskvoje“.

Rusijos gyventojai sekmadienį pasidalino filmuota medžiaga iš Rudnevo pramoninio parko, kurioje matyti, kad priešais pagrindinį pastatą žaliomis spalvomis apipurkšta papildoma pilka veja.

Interneto komentatoriai pokštavo, kad tai – ženklas, jog netrukus atvyks diktatorius, kurio pavaldiniai nuolat nori jam pateikti „klestinčios Rusijos“ įvaizdį.

Tačiau neaišku, ar Rusijos valstybės vadovas norėjo apsilankyti pramoniniame parke jau sekmadienį ar tik pirmadienį – kartais V.Putino vizitai saugumo sumetimais vykdomi dieną prieš juos paskelbiant.

Atitinkamai Ukraina negalėjo būti užtikrinta, ar vizitas įvyks „savaitės pradžioje“, sekmadienį ar pirmadienį.

Žurnalistas, Ukrainos ekspertas Sergejus Sumlenas leidiniui „Bild“ tvirtino, kad toks aktyvistų smūgis būtų „beveik neįmanomas“.

„Akivaizdu, kad tikslus smūgis Rusijos valstybės vadovui dronu kamikadze yra beveik neįmanomas veiksmas. Tačiau pats faktas, kad toks dronas skriejo į vietą, kurioje planavo būti V.Putinas, yra spjūvis į veidą Rusijos diktatoriui“.

Ukrainos aktyvistas Jurijus Romanenka, kuris viešai prisiėmė atsakomybę už ukrainiečių bandymą atakuoti, socialiniame tinkle „Twitter“ parašė: „Putinai, mes artėjame prie tavęs.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas