Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

V.Rupšys su NATO vadovu aptars greitojo reagavimo pajėgų dislokavimą regione

Kariuomenės vadas generolas leitenantas Valdemaras Rupšys antradienį Lenkijoje su NATO generaliniu sekretoriumi Jensu Stoltenbergu aptars Greitojo reagavimo pajėgų dislokavimą Rytų ir Vidurio Europoje. Susitikimo metu taip pat bus aptarta saugumo situacija regione, NATO gynybos planų aktyvavimas ir atgrasymo veiksmai, pranešė Lietuvos kariuomenė.
Valdemaras Rupšys
Valdemaras Rupšys / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Susitikime taip pat dalyvaus ir JAV karinių pajėgų Europoje ir Afrikoje vadas generolas Christoferis G.Cavolis ir Aljanso Daugianacionalinio korpuso šiaurės rytuose vadas generolas Jurgenas-Joachimas Von Sandrartas.

Praėjusią savaitę Rusijai užpuolus Ukrainą, NATO pirmą kartą aktyvavo sąjungininkių rytuose gynybos planus, parengtus po 2014-aisiais vykusio Maskvos įsiveržimo į Ukrainai priklausantį Krymą ir vėlesnės šio pusiasalio aneksijos.

Savo ruožtu tai leidžia NATO dislokuoti Greitojo reagavimo pajėgas Vidurio ir Rytų Europoj. Kol kas neaišku, kur konkrečiai jos bus pasiųstos, tai nuspręs NATO vyriausiasis pajėgų vadas.

NATO reagavimo pajėgos turi 40 tūkst. karių, iš kurių 8 tūkst. gali būti per kelias dienas perkelti į reikiamą tašką ir veikti ore, jūroje ir sausumoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas