V.Zalužnas pakomentavo V.Zelenskio pergalės planą

Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio pergalės planas pirmiausia skirtas šalies partneriams. Taip jie galės suprasti, ko Kyjivas iš jų tikisi.
Volodymyras Zelenskis ir Valerijus Zalužnas
Volodymyras Zelenskis ir Valerijus Zalužnas / Telegram

Ukrainos ambasadorius Jungtinėje Karalystėje ir buvęs ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Valerijus Zalužnas tai pasakė per diskusiją „Chatham House“, skelbia „RBK-Ukraina“.

Pasak V.Zalužno, Ukrainos vadovas nusprendė sukurti pergalės planą, kad šalies partneriai „galėtų ką nors padaryti“. Tokia iniciatyva skirta jiems, todėl pirmiausia ji buvo atskleista partneriams, o ne Ukrainos visuomenei.

„Mums reikia strategijos, be jos Ukrainai bus sunku ką nors padaryti. Ką tai reiškia: kažką turėtų daryti JAV, kažką turėtų daryti Vokietija, kažkas turėtų sumažinti rusiškos naftos pirkimą, kažkas turėtų įvesti griežtesnes sankcijas Rusijai. Štai apie ką kalbama plane“, – patikslino V.Zalužnas.

Jis taip pat pabrėžė, kad karo metu labai sunku prognozuoti. Vienintelis dalykas, kuris veikia, yra „matematika“.

15min primena, kad Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis tik trečiadienį papasakojo ukrainiečiams apie pergalės plano turinį.

Prieš tai jis jau buvo pristatęs pergalės planą JAV prezidentui Joe Bidenui, Didžiosios Britanijos ministrui pirmininkui Keirui Starmeriui, Prancūzijos prezidentui Emmanueliui Macronui, Italijos ministrei pirmininkei Giorgi Meloni ir Vokietijos kancleriui Olafui Scholzui.

Atleido V.Zalužną iš ginkluotųjų pajėgų vyriausiojo vado pareigų

Vasario 8 d. prezidentas V.Zelenskis pasirašė dekretą dėl Valerijaus Zalužno atleidimo iš ginkluotųjų pajėgų vyriausiojo vado pareigų.

V.Zelenskis vyriausiuoju Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadu paskyrė generolą pulkininką Oleksandrą Syrskį.

Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Mychailo Podoliakas kaip vieną iš Valerijaus Zalužno atleidimo priežasčių nurodė būtinybę peržiūrėti veiksmų taktiką ir užkirsti kelią sąstingiui fronto linijoje .

Prezidentas V.Zelenskis, atsakydamas į klausimą, kodėl buvo atleistas vyriausiasis ginkluotųjų pajėgų vadas generolas V.Zalužnas ir pagrindinė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadovybė, atsakė, kad tai buvo karinės vadovybės perkrovimas, restruktūrizacija ir valdymo pokyčiai. V.Zelenskis po atleidimo V.Zalužnui suteikė Ukrainos didvyrio vardą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito