Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

V.Zelenskis: artimiausiais mėnesiais Ukrainos kariuomenė gali aktyviau veikti fronto linijoje

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis trečiadienio vakarą pareiškė, kad artimiausiais mėnesiais Ukrainos kariuomenė gali aktyviau veikti fronto linijoje, rašo UNIAN.
Volodymyras Zelenskis
Volodymyras Zelenskis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

V.Zelenskis vakariniame vaizdo pranešime sakė, kad trečiadienį kalbėjosi su Italijos vyriausybės vadove Giorgia Meloni.

„Aptarėme ir dvišalius santykius, ir bendrą mūsų gynybos nuo Rusijos agresijos situaciją. Informavau apie padėtį mūšio lauke, apie mūsų poreikius. Artimiausiais mėnesiais galime aktyviau veikti fronto linijoje. Ir padarysime viską, kad mūsų žingsniai taikos link būtų kuo veiksmingesni“, – pabrėžė prezidentas.

V.Zelenskis taip pat pabrėžė, kad „šiandien yra už ką padėkoti kovotojams, kurie atkakliai ir veiksmingai kovoja Bachmuto kryptimi“.

„Dėkoju kiekvienam, kuris daro viską, kad priešo nuostoliai ten padidėtų! O ypatinga padėka mūsų 57-osios atskirosios motorizuotosios pėstininkų brigados, pavadintos Kostios Gordijenkos vardu, 77-osios atskirosios oro mobiliosios brigados ir garsiosios 93-iosios atskirosios mechanizuotosios brigados „Šaltasis Jaras“ kariams“, – pridūrė jis.

Karo ekspertas: Rusijos puolimas Bachmute sulėtėjo beveik iki sustojimo

Karo ekspertas Sergejus Zgurecas mano, kad Rusijos užpuolikų puolimas Donecko srities Bachmuto apylinkėse sulėtėjo iki visiško arba beveik visiško sustojimo. Rusijos kariai susitelkė mažesniuose fronto ruožuose, rašo UNIAN.

„Manau, kad tai yra priešo pajėgų išsekimo rezultatas. Neaišku, ar priešas turi pakankamai rezervų ir technikos, kad galėtų atkurti tempą. Mes rengiame kontratakas ir konsolidaciją Kleščevkos kryptimi. Būdai užtikrinti miesto saugumą veikia“, – rašė jis savo skiltyje „Espresso“ .

Ekspertas pažymėjo, kad mūšiai Bachmute tęsiasi miestų teritorijose.

„Priešas bando prasiveržti iš šiaurės, pietų ir vakarų, tačiau be didelio entuziazmo. Bachmute karo veiksmai tęsiasi trimis pagrindinėmis kryptimis. Šiaurinėje dalyje, aplink gamyklą ir pačioje „Azov“ gamykloje, pietuose palei Korsunskio gatvę, taip pat Mariupolskaja gatvės rajone. Veikia artilerija, dirba mūsų snaiperiai. Šarvuočiai taip pat dirba, nors ir gana ribotai“, – pridūrė A.Zgurecas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas