Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
17:39 /18:00

V. Zelenskis: ES turi suvienyti visą žemyną

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis trečiadienį Balkanų aukščiausiojo lygio susitikime pareiškė, kad Europos Sąjunga (ES) turi „suvienyti visą žemyną, visas Europos demokratines tautas, įskaitant jūsų šalis“.
ADNAN BECI / AFP
ADNAN BECI / AFP

„Net ir tvyrant didelei politinei įtampai, turime užtikrinti, kad mūsų vienybė Europoje išliktų kuo stabilesnė“, – pabrėžė jis.

„Jei Europa šiandien nebus vieninga, joje nebus taikos, todėl integraciniai procesai, kurie jau prasidėjo, turi pasiekti savo tikslą“, – teigė ukrainiečių lyderis. 

Kartu su V. Zelenskiu Balkanų aukščiausiojo lygio susitikime dalyvauja jo šeimininkas Kroatijos ministras pirmininkas Andrejus Plenkovičius, Albanijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Bulgarijos, Graikijos, Kosovo, Moldovos, Juodkalnijos, Šiaurės Makedonijos, Rumunijos, Serbijos, Slovėnijos ir Turkijos valstybių vadovai, premjerai ir užsienio reikalų ministrai.

Bulgarija, Kroatija, Graikija, Rumunija ir Slovėnija yra ES narės, o kitos šalys yra skirtinguose prisijungimo prie bloko etapuose.

Adrijos jūros kurorte Dubrovnike vykstantis susirinkimas yra jau trečiasis Ukrainos ir Pietryčių Europos valstybių aukščiausiojo lygio susitikimas.

Susitikimas rengiamas tuo metu, kai Ukraina siekia gauti daugiau karinės pagalbos, kuri padėtų atremti Rusijos puolimą.

Tačiau šeštadienį Vokietijoje planuotas svarbus susitikimas su tarptautiniais sąjungininkais buvo atidėtas. JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) atšaukė planuotą vizitą į Europą po to, kai milijonams žmonių buvo nurodyta evakuotis iš savo namų Floridoje dėl uragano „Milton“.

Abejodamas dėl būsimos JAV paramos po lapkritį vyksiančių prezidento rinkimų, V. Zelenskis suintensyvino pastangas telkti sąjungininkų paramą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas