Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

V.Zelenskis ir Ukrainos žmonės pelnė prestižinį Europos apdovanojimą

Visa ukrainiečių tauta, vadovaujama prezidento Volodymyro Zelenskio, apdovanota Karolio Didžiojo Europos premija už Europos vertybių gynimą, skelbia „Unian“.
Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis
Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis / „AFP“/„Scanpix“

„2023 m. tarptautinė Acheno Karolio Didžiojo premija skirta Ukrainos prezidentui Volodymyrui Zelenskiui ir Ukrainos žmonėms. Ukrainos žmonės tapo neapsakomai žiauraus, tarptautinei teisei prieštaraujančio Rusijos agresijos karo auka. Ukrainos žmonės, vadovaujami prezidento Volodymyro Zelenskio, apgynė ne tik savo šalies suverenitetą ir piliečių gyvybes, bet ir Europą bei europietiškas vertybes“, – rašoma pranešime Karolio Didžiojo premijos interneto svetainėje.

Pažymima, kad V.Zelenskis aplink Ukrainą sutelkė visą laisvąjį pasaulį ir kad būtent jis yra „motyvatorius, komunikacijos priemonė, varomoji jėga ir jungtis tarp Ukrainos ir didžiulės šalininkų falangos“.

Apdovanojimo organizatoriai pabrėžė, kad Ukrainos prezidentas „yra ramstis ir pavyzdys savo tautai“, jis pasisako prieš beviltiškumą ir neviltį. Jų nuomone, jis „suteikia Ukrainai ir ES stiprybės tikėti idealu“ ir todėl yra pavyzdys europiečiams.

„Skirdami 2023 m. Karolio Didžiojo apdovanojimą prezidentui ir tautai pabrėžiame, kad Ukraina yra Europos dalis, o jos žmonės ir valdžios atstovai, vadovaujami prezidento Volodymyro Zelenskio, remia ir gina Europos vertybes, todėl nusipelno šio paskatinimo kuo greičiau pradėti stojimo derybas su Europos Sąjunga“, – aiškinama pareiškime.

Tarptautinė Karolio Didžiojo premija yra vienas prestižiškiausių apdovanojimų už indėlį į Europos suvienijimą. Pirmą kartą jis buvo suteiktas 1950 m.

Premija skiriama politikos ir visuomenės veikėjams ar institucijoms, itin prisidėjusiems prie Europos ir Europos integracijos plėtros. Ją yra pelniusi ir Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas