Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

V.Zelenskis jautriame vaizdo įraše pasveikino Lenkiją su nepriklausomybės diena

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis įrašė vaizdo pranešimą lenkų kalba, kuriame pasveikino Lenkiją 104-ųjų nepriklausomybės atkūrimo metinių proga. Ukrainos lyderis dėkojo kaimynei už paramą prasidėjus plataus masto invazijai ir tikino, kad abi šalys kovoja su bendru priešu.
Volodymyras Zelenskis ir Anrdzejus Duda
Volodymyras Zelenskis ir Anrdzejus Duda / AFP/ „Scanpix“ nuotr.

Vaizdo įraše Ukrainos prezidentas kreipėsi į „mylimą Lenkiją“, pažymėdamas, kad jo sveikinimas bus sudarytas iš 104 žodžių 104-ųjų Lenkijos nepriklausomybės atkūrimo metinių proga.

„Ukraina ir Lenkija yra kartu. Jūs esate mūsų sesuo. Tarp mūsų buvo įvairių laikotarpių. Bet mes esame giminingos valstybės. Esame laisvi. Kai mūsų atkurtai nepriklausomybei sukako trisdešimt metų, Lenkija buvo šalia mūsų“, – sakė prezidentas.

„Prisimenu mūsų bendrą laimę. Džiaugėmės kartu. Kai vėl sutikome seną ir bendrą priešą, šalia mūsų vėl buvo Lenkija. Ukrainiečiai tai visada prisimins.

Jie prisimins, kaip sutikote mūsų žmones. Kaip jiems padedate. Jūsų žmonės yra mūsų sąjungininkai. Jūsų šalis yra mūsų sesuo. Jūsų draugystė amžina. Mūsų draugystė amžina. Mūsų meilė amžina. Ir mes kartu būsime nugalėtojai“, – sveikinimo kalboje sakė V.Zelenskis.

Prasidėjus Rusijos invazijai, Lenkija suteikė Ukrainai įvairią paramą – finansinę, humanitarinę, karinę. Šalis taip pat priėmė daugiausiai ukrainiečių pabėgėlių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas