Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

V.Zelenskis: Kyjivui jau duota suprasti, kad NATO „atvirų durų“ politika Ukrainai negalioja

Prezidentas Volodymyras Zelenskis pakomentavo Ukrainos norą tapti NATO karinio bloko nare. Anot jo, Kyjivui jau duota suprasti, kad „atvirų durų“ politika Ukrainai negalioja. Jis tai pasakė nuotoliniu būdu kreipdamasis į „Joint Expeditionary Force“ (Jungtinių ekspedicinių pajėgų) susitikimą Londone. V.Zelenskis taip pat dar kartą paragino Vakarus apsaugoti Ukrainos oro erdvę, rašo „Unian“.
V.Zelenskis
V.Zelenskis / „Imago“/„Scanpix“ nuotr.

„Aišku, kad Ukraina nėra NATO narė, mes tai suprantame, esame adekvatūs žmonės. Daug metų girdime apie atvirų durų politiką, bet dabar taip pat girdime, esą negalime prisijungti, ir turime tai pripažinti.

Džiaugiuosi, kad mūsų žmonės pradeda tai suprasti ir pasitikėti savimi bei partneriais, kurie mums padeda“, – sakė Ukrainos prezidentas V.Zelenskis.

Jis dar kartą ragino Vakarus uždaryti dangų virš Ukrainos teritorijos, tačiau taip pat pažymėjo, kad teigiamo sprendimo tikimybė yra maža.

„Ukraina šiuo metu nepretenduoja į NATO sutarties 5 straipsnio aktyvavimą. Kartojame, kad mūsų dangus turi būti apsaugotas taip pat, kaip ir Aljanso dangus. Tačiau suprantame, kad visada yra „bet“ ir svarbu, koks bus Aljanso atsakas, jei jau Rytų Europa kreipiasi dėl apsaugos.

Neduok Dieve, jei į juos skris Rusijos raketos, Rusijos lėktuvai. Rusija užpuolė mūsų Lvivo sritį, raketos smogė vos 20 kilometrų nuo NATO sienų. Rusijos dronai jau kirto oro erdvę Aljanso teritorijoje“, – reziumavo šalies vadovas.

Taip pat viršūnių susitikime prezidentas pasidalijo savo vizija, kaip sustabdyti Rusijos agresiją ir karą prieš Ukrainą.

V.Zelenskis: Ukraina šiuo metu nepretenduoja į NATO sutarties 5 straipsnio aktyvavimą.

„Rusijos karo mašiną dar galima sustabdyti. Žmonių žudymą dar galima sustabdyti. Matote, kaip mes kovojame, ir su jumis tikrai bus lengviau. Svarbiausia, sustabdyti demokratijų griovimą. Sustabdyti dabar, mūsų žemėje, arba jie ateis ir pas jus“, – tikino V.Zelenskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas