Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Zelenskis kreipėsi į ukrainiečius: invazija prasidėjo 2014 m., tad nėra reikalo panikuoti

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis vis didėjančios Rusijos karinės invazijos į Ukrainą akivaizdoje kreipėsi į tautą. Vaizdo įraše Ukrainos vadovas paragino šalies žmones nepanikuoti ir išlikti ramiems, nes nuolatinės Rusijos grėsmės eskalacija pirmiausia siekiama paveikti protus.
Volodymyras Zelenskis
Volodymyras Zelenskis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ukrainos prezidentas sakė, kad Rusijos agresijos grėsmė egzistuoja jau daugelį metų ir šiuo metu netapo didesnė nei anksčiau, praneša naujienų agentūra „Unian“.

VIDEO: Без паніки. З вірою в Україну та мир!

„Informacinė erdvė užpildyta panašiomis žinutėmis apie karą su Rusija, kad invazija gali prasidėti jau rytoj, bet kurią akimirką, kad tikrai bus... Ir kad mes neva nesame pasiruošę, mūsų tikriausiai nepaliks vienų, kad visi pasaulyje mus palaiko, bet visi Ukrainoje bus mobilizuoti. Nors visa tai dar nėra aišku. Visą šią retoriką oficialiuose politiniuose pareiškimuose, žiniasklaidos naujienose, ganduose prie laiptinės vienija vienas logiškas klausimas: kas iš tikrųjų yra naujiena? Ar tai ne realybė jau 8 metus, ar invazija neprasidėjo 2014-aisiais? Ar karo grėsmė atsirado tik dabar? Šios rizikos egzistuoja jau ne vieną dieną ir nepadidėjo. Padidėjo dėl to keliamas ažiotažas“, – sakė V.Zelenskis.

Jis atkreipė dėmesį, kad dabar priešas aktyviai puola „ne mūsų žemę, o mūsų nervus, kad būtų nuolatinis nerimo jausmas, taip pat investuotojų ir verslo konjunktūros emocijos, kad Ukraina susilpnėtų, kad būtų priversta daryti nuolaidų, kuriamas toks fonas, kad mūsų „ne“ skambėtų silpniau“.

Kaip pabrėžė V.Zelenskis, dabar būtų keista, jei po 8 karo metų piliečiai pasiduotų panikai, pradėtų iš savo sąskaitų bankuose nuimti pinigus, „šluotų“ viską iš parduotuvių lentynų, platintų klastotes ir siaubo istorijas.

„Visi mūsų piliečiai, ypač pagyvenę žmonės, turi tai suprasti, iškvėpti, nusiraminti. Nebėkite grikių ir degtukų. Visa žiniasklaida turi būti žiniasklaida, o ne masinė isterija. Siekdami ažiotažo nepadėkite priešui“, – pabrėžė prezidentas.

Jis ragino išlaikyti ramybę, šaltą protą, pasitikėjimą savimi, kariuomene ir savo Ukraina. „Neaudrinkite patys savęs, į viską reaguokite išmintingai, ne emocijomis, o protu, nerėkite „viskas prarasta“, o žinokite, kad viskas kontroliuojama ir viskas vyksta pagal planą“, – sakė prezidentas.

Ukrainos gynybos ministerijos žvalgybos duomenimis, Rusija beveik baigė karių perkėlimo prie Ukrainos sienų procesą. Dabar yra sutelkta daugiau nei 127 000 karių. JAV prezidentas Joe Bidenas trečiadienį pareiškė, kad V.Putinas tikriausiai įsiverš į Ukrainą, tačiau už tai sumokės didžiulę kainą.

Rusija teigia, kad nesiruošia veržtis į Ukrainą, tačiau reikalauja garantijų, kad ši šalis niekada nebus priimta į NATO.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito