Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09:15 /09:45

V.Zelenskis: mes esame arčiau karo pabaigos, nei manome

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis JAV televizijai „ABC News“ sakė, kad Rusijos pradėtas karas jo šalyje yra arčiau pabaigos, nei daugelis žmonių mano.
Volodymyras Zelenskis
Volodymyras Zelenskis / Vida Press nuotr.

JAV viešintis lyderis antradienį paskelbtame interviu taip pat paragino sąjungininkus padidinti karinę pagalbą jo šaliai, pustrečių metų tęsiantis Kyjivo kovai su rusų invazija.

„Pergalės planas yra stiprinti Ukrainą. Todėl prašome savo draugų, sąjungininkų mus sustiprinti. Tai labai svarbu. Manau, kad esame arčiau taikos. Esame arčiau karo pabaigos. Tiesiog turime būti labai stiprūs“, – kalbėjo V.Zelenskis.

Ukrainos prezidentas taip pat sakė, kad Kremliaus šeimininkas Vladimiras Putinas bijo Ukrainos operacijos Rusijos Kursko srityje.

„Tai tiesa. Jis labai bijo. Nes jo žmonės pamatė, kad jis negali apginti visos savo teritorijos“, – teigė V.Zelenskis. Jis pridūrė, kad tik iš „stiprios pozicijos“ Ukraina gali „priversti Putiną nutraukti karą“.

Šią savaitę Ukrainos prezidentas tęsia oficialų vizitą Jungtinėse Valstijose, kur vyksta Jungtinių Tautų Generalinė Asamblėja.

Kelionės metu jis ketina pristatyti Ukrainos „pergalės planą“ JAV prezidentui Joe Bidenui, Kongreso nariams ir kandidatams į prezidentus Kamalai Harris ir Donaldui Trumpui.

V.Zelenskis taip pat siekia gauti Vašingtono leidimą smogti tolimojo nuotolio ginklais taikiniams Rusijos teritorijoje.

Tuo pat metu Rusijos vadovas V.Putinas perspėjo, kad Vakarų ginklų panaudojimas smūgiams į Rusijos taikinius būtų vertinamas kaip rimtas karo eskalavimas ir tiesioginis NATO šalių iššūkis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas