Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

V.Zelenskis: pasaulis pamatė, kad Rusijos valdžia nieko nekontroliuoja

Šeštadienį, vykstant „Wagner“ maištui, pasaulis pamatė, kad Rusijos šeimininkai nieko nekontroliuoja, sakė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis savo vakariniame kreipimesi.
Ukrainos lyderis Volodymyras Zelenskis Chersone
Ukrainos lyderis Volodymyras Zelenskis Chersone / „Cover Images“/„Scanpix“

„Šiandien pasaulis pamatė, kad Rusijos šeimininkai nieko nekontroliuoja. Visiškai nieko. Tik visiškas chaosas. Visiškas bet kokio nuspėjamumo nebuvimas. Ir tai vyksta Rusijos teritorijoje, kuri prigrūsta ginklų.

Visi prisimename, kaip 2021 metais Rusijos vadovas grasino pasauliui. Jis turėjo kažkokių ultimatumų, kažkokią jėgą, kurią bandė parodyti.

2022-ieji metai parodė, kad jis supainiojo savo iliuzijas ir melą, kuriuo buvo maitinamas, su galia. Jie Kremliuje sugeba bet kokį terorą, sugeba bet kokią kvailystę, bet negali užtikrinti net procento reikiamos kontrolės. Ir jie yra tikroji problema.

Per vieną dieną jie prarado kelis savo milijoninius miestus ir parodė visiems Rusijos gangsteriams, samdiniams, oligarchams ir bet kam kitam, kaip lengva užvaldyti Rusijos miestus ir tikriausiai ginklų arsenalus“, – sakė jis.

Pasak V.Zelenskio, dabar labai svarbu, kad niekas pasaulyje netylėtų.

Privačios karinės grupės „Wagner“ vadas Jevgenijus Prigožinas penktadienį apkaltino Rusijos karinę vadovybę smogus grupės karinėms bazėms ir nužudžius daug karių. Pasitelkęs „Wagner“ dalinius jis leidosi į „teisingumo maršą“, perėmė karinių objektų Rostove prie Dono ir Voroneže kontrolę. Kol „Wagner“ judėjo link Maskvos, pranešta, kad Baltarusijos lyderis Aliaksandras Lukašenka įvykdė derybas su J.Prigožinu ir šis sutiko deeskaluoti situaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas