Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Zelenskis: Rusijoje tvyro baimė, nes jie pralaimi karą

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sako, kad Rusijoje tvyro baimė, nes jie pralaimi karą, pradėtą prieš ukrainiečių tautą ir Ukrainos valstybingumą, skelbia „Unian“.
Volodymyras Zelenskis
Volodymyras Zelenskis / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

„Šiomis dienomis buvo akivaizdu, kaip toli mes nuėjome mentaliai, tiesiog žmogiškai, nuo to, kas verda Rusijoje. Mūsų vienybės, autentiškumo, paties gyvenimo jausmas – visa tai labai kontrastuoja su Rusijoje tvyrančia baime", – sakė V.Zelenskis vakare kreipdamasis į ukrainiečius.

Prezidentas pažymėjo, kad Rusijoje jaučiama baimė.

„Tai galima pajusti. Jie pagrįstai bijo. Nes jie pralaimi. Dronai, raketos ir visa kita jiems nepadės. Nes esame kartu. Ir jie yra kartu su baime. Ir jie neatims mūsų nepriklausomybės nuo Ukrainos nė vieniems metams. Mes jiems nieko neduosime", – sakė V.Zelenskis.

Valstybės vadovas padėkojo visiems, kurie šią naktį ir kiekvieną dieną kovoja su Rusijos pajėgomis fronte.

„Taip pat Rusijos smūgiai Chersono, Nikopolio, Chariovo srityje, visuose mūsų miestuose ir bendruomenėse – mes labai apčiuopiamai atsakome okupantams už juos. Dėkoju visiems mūsų energetikams, komunalinių paslaugų darbuotojams už stabilų elektros energijos tiekimą ir minimalų elektros energijos tiekimo nutraukimą, atsižvelgiant į visas aplinkybes. Visur, kur per apšaudymą buvo pažeistos perdavimo linijos ir kiti energetikos objektai, visą parą vyksta atstatymo darbai. Taip pat ir šiandien", – sakė prezidentas.

V Zelenskis pažymėjo, kad „labai svarbu, kaip visi ukrainiečiai Naujųjų metų išvakarėse pasikrovė vidinės energijos“.

„Kaip mes dėkojome savo kariams. Kaip dėkojome savo artimiesiems. Ir kaip milijonus kartų visoje Ukrainoje, visame laisvajame pasaulyje buvo ir tebėra girdimas mūsų pergalės troškimas. Darykime viską, kad taip ir liktų!“ – kalbėjo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito