Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 13 /16:10

V. Zelenskis šį mėnesį ketina susitikti su J. Bidenu, pristatyti jam „pergalės planą“

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis penktadienį pareiškė, kad dar šį mėnesį susitiks su JAV vadovu Joe Bidenu (Džo Baidenu) ir pristatys savo „pergalės planą“, kaip užbaigti dvejus su puse metų trunkantį karą su Rusija.
Volodymyras Zelenskis
Volodymyras Zelenskis / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Mano susitikimas su JAV prezidentu Joe Bidenu planuojamas šį mėnesį“, – sakė V. Zelenskis tarptautinėje konferencijoje Kyjive.

„Pristatysiu jam pergalės planą“, – nurodė jis.

V. Zelenskis nuolat pabrėžia, kad Ukrainai reikia realios teisingos taikos.

Šis pranešimas paskelbtas tuo metu, kai J. Bidenas su Jungtinės Karalystės (JK) ministru pirmininku Keiru Starmeriu (Kiru Starmeriu) turi aptarti, ar leisti Kyjivui atakuoti Rusiją ilgojo nuotolio raketomis.

Prezidentas nepateikė jokios konkrečios informacijos apie tai, kaip užbaigti trečius metus trunkantį karą, tik sakė, kad jo pasiūlymas apims „tarpusavyje susijusių sprendimų sistemą, kuri suteiks Ukrainai pakankamai galios – pakankamai, kad šio karo eiga pakryptų link taikos“.

Kyjivas spaudžia Vašingtoną ir Londoną panaikinti apribojimus amerikietiškų ir britiškų ginklų naudojimui, teigdamas, kad tai pakeistų karo eigą. 

V. Zelenskis pranešė, kad susitiks su J. Bidenu praėjus kiek daugiau nei mėnesiui po netikėto ukrainiečių karių įsiveržimo į Rusijos Kursko sritį, kuriuo, anot jo, iš dalies siekiama įtikinti Kremlių pradėti sąžiningą derybų procesą.

V. Zelenskis priminė, kad lapkritį ketina surengti kitą tarptautinį taikos aukščiausiojo lygio susitikimą, kuriame išdėstys savo viziją, kaip užbaigti karą. Į šią taikos konferenciją veikiausiai bus pakviesta ir Rusija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas