Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

V.Zelenskis su TATENA komanda aptarė padėtį Zaporižios AE

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis antradienį susitiko su Tarptautinės atominės energijos agentūros (TATENA) komanda, besiruošiančia išvykti ilgai laukto vizito į Rusijos okupuotą Zaporižios atominę elektrinę.
Volodymyras Zelenskis
Volodymyras Zelenskis / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

„Norime, kad TATENA misija... pasiektų elektrinę ir padarytų viską, kas įmanoma, kad būtų išvengta [branduolinės katastrofos] pavojaus“, – prezidentūros paskelbtame vaizdo įraše sakė V.Zelenskis.

Didžiausia Europoje atominė elektrinė nuo kovo pradžios yra užimta Rusijos pajėgų. Pastaruoju metu aplink jėgainę suintensyvėjusios kautynės sukėlė nuogąstavimų, kad Europoje gali įvykti dar viena branduolinė katastrofa, panaši į 1986 metais įvykusią tragediją Černobylyje.

„Šiandien tai tikriausiai vienas svarbiausių klausimų, susijusių su Ukrainos ir pasaulio saugumu“, – pabrėžė V.Zelenskis, ragindamas „nedelsiant demilitarizuoti elektrinę“ ir perduoti ją „visiškai Ukrainos kontrolei“.

Ukrainiečių branduolinės energetikos agentūra „Enerhoatom“ pranešė, kad savaitgalį Zaporižios AE vėl buvo apšaudyta. Maskva ir Kyjivas apsikeitė kaltinimais dėl atakų aplink šešių branduolinių reaktorių kompleksą, esantį ant Dniepro upės kranto Ukrainos pietuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas