Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

V.Zelenskis sveikina su šventėmis: jokie dronai negali užgesinti Kalėdų spindesio

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis savo kalėdiniame sveikinime pareiškė, kad jokie priešo kamikadzių lėktuvai negali užgesinti Kalėdų aušros.
Volodymyras Zelenskis
Volodymyras Zelenskis / Kadras iš vaizdo įrašo

„Šiandien ir visas ateinančias žiemos šventes pasitinkame sudėtingomis aplinkybėmis. Kai kurie šiandien pamatys pirmąją žvaigždę danguje virš Bachmuto, Rubižnės, Kreminos. Tūkstančius kilometrų palei fronto liniją. Kas nors ją pamatys greitkelyje, važiuodamas nuo Ukrainos ir Lenkijos sienos į Chersono sritį arba Zaporižią. Kažkas tai pamatys pro skyles kulkų suvarpytame savo namo stoge“, – sakė prezidentas.

Jis pridūrė, kad kai kurie sutiks šventę svetimuose namuose, bet ne pas svetimus žmones – pas ukrainiečius, kurie suteikė pastogę ukrainiečiams.

„Kažkas išgirs „Varpų giesmę“ kita kalba – Varšuvoje, Berlyne, Londone, Niujorke, Toronte ir daugelyje kitų miestų bei šalių. Kažkas šias Kalėdas sutiks nelaisvėje, bet tegul nepamiršta, kad mes taip pat ateiname dėl šių savo žmonių, grąžinsime laisvę visiems ukrainiečiams ir ukrainietėms“, – pabrėžė V.Zelenskis.

Valstybės vadovas pridūrė, kad kur bebūtų ukrainiečiai, šiandien jie bus kartu.

„Ir kartu pažvelgsime į vakaro dangų. Kartu prisiminsime vasario 24-osios rytą. Prisiminkime, kiek daug jau praėjome. Prisiminkime Azovstalį, Irpinę, Bučą, Kramatorską, Gyvačių salą, Černobajevką, Iziumą, Chersoną. Mes išsakysime norą. Vienas už visus. Ir mes pajusime džiaugsmą. Vienas už visus. Ir supraskite tiesą. Vienas už visus. Kad jokie dronai kamikadzės negalėtų užgesinti Kalėdų saulės. Pamatysime, kad jis šviečia net po žeme, bombų slėptuvėje“, – sakė V.Zelenskis.

Prezidentas pabrėžė, kad ukrainiečiams niekada netrūks drąsos ir nepalaužiamumo.

„Išgyvenome daug karčių naujienų, todėl pelnytai pasitiksime gerą žinią. Giedosime giesmes – linksmiau nei bet kada – garsiau nei generatoriaus garsas. Mes girdėsime artimųjų balsus ir linkėjimus – savo sielose, net jei ryšiai ir internetas neveiks. Ir net tvyrant tamsai, mes galėsime tvirtai apkabinti vienas kitą. O jei nėra šilumos, mes apkabinsime vienas kitą, kad sušiltume“, – sakė jis.

V.Zelenskis pabrėžė, kad ukrainiečiai švęs savo šventes, šypsosis ir džiaugsis kaip visada.

„Yra vienas skirtumas: mes nelauksime stebuklo, nes patys jį sukursime“, – sakė valstybės vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?