Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Neatleis Rusijai už karą: V.Zelenskis pasakė, ką darys ukrainiečiai, jei jų namus užims rusai

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad Ukraina neatleis Rusijai už žiaurų plataus masto invazinį karą – tai momentas, po kurio grįžti nebegalima. Ukrainos prezidentas tai pasakė per pokalbį su Lotynų Amerikos žiniasklaidos atstovais Buenos Airėse.
Ukrainos karys
Ukrainos karys / „Zuma press“/„Scanpix“

„Niekas nenori atleisti Rusijai. Niekas jiems neatleis. Ir tikrai – jie negalės okupuoti Ukrainos, nes kiekvieną dieną bus padegami mūsų namai, jei jie ten įeis, okupuos ir gyvens. Tikrai – tai momentas, kai nebegrįžtama, nes jie nužudė tiek daug žmonių, ir kiekvienoje šeimoje mes turime tam tikrų nuostolių“, – pabrėžė V.Zelenskis.

Valstybės vadovas įsitikinęs, kad okupantai nesugebės įgyvendinti iškeltų karo prieš Ukrainą tikslų.

Kartu prezidentas pažymėjo, kad reikia imtis tam tikrų veiksmų karui užbaigti.

„Be abejo, norime jį užbaigti, kad jis vėl neprasidėtų. Mums reikia konkrečių saugumo garantijų“, – sakė V.Zelenskis ir pridūrė, kad tai galėtų būti teisinės garantijos arba ginklų, kuriais Ukraina galėtų sustabdyti Rusiją, suteikimas.

Jis sakė, kad ukrainiečiai karo metu gyvena su vieninteliu troškimu: baigti karą, taikiai gyventi savo žemėje ir siekti, kad rusai daugiau niekada nesikištų į Ukrainos reikalus.

Atskirai V.Zelenskis sakė, kad Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui nereikia taikos, nes jis nesuinteresuotas nepriklausoma Ukraina, kuri jam reikalinga tik kaip Rusijos dalis ir anklavas.

„Jis nenori jokio dialogo. Jis nenori nutraukti karo. Šiandien jam sustabdyti karą – tai tik du žodžiai telefonu. Du žodžiai, kuriuos jis pasakys savo kariams. Tiesiog pasitraukti į savo teritoriją“, – pažymėjo V.Zelenskis.

Prezidentas pažymėjo, kad jei yra noras išspręsti problemą, reikia suprasti, kad tai turi atitikti visų šalių interesus.

„Norime užbaigti karą. Kas yra „mes“? Tai negali būti apibendrintas supratimas. Ukraina nori atkurti savo vientisumą, tai yra atkurti taiką mūsų žemėje. Mes turime savo teritoriją. Kodėl norime atkurti visą teritoriją? Todėl, kad yra žmonių, kurie yra okupuoti“, – pabrėžė Ukrainos prezidentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas