Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

V.Zelenskis: Ukrainos oro skydas vėliau užtikrins visos Europos saugumą

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis teigia, kad kitą savaitę Ukrainos valdžia kartu su tarptautiniais partneriais sieks gauti naujus gynybos saugumo pagalbos paketus Ukrainos gynybos pajėgoms. Valstybės vadovas tai pasakė vakare kreipdamasis į ukrainiečius, rašo UNIAN.
Volodymyras Zelenskis
Volodymyras Zelenskis / „Scanpix“/AP nuotr.

V.Zelenskis sakė, kad „jau dabar ruošiamės kitai savaitei, kad dar labiau sustiprintume savo valstybę ir savo pozicijas“.

„Vyks naujas bendravimas su partneriais – dėl gynybos paketų Ukrainai. Dar labiau papildysime jau suplanuotus tarptautinius rugpjūčio-rugsėjo renginius. Ir Krymo platforma, ir pirmųjų ponių ir ponų viršūnių susitikimas, ir mūsų dalyvavimas JT Generalinėje Asamblėjoje, ir Taikos formulė. Ir, žinoma, tęsime mūsų valstybės vidaus valymą nuo tų, kurie, deja, savo piktnaudžiavimais silpnina Ukrainą“, – pabrėžė V.Zelenskis.

Valstybės vadovas dėkoja visiems, kurie artina Ukrainos pergalę, tačiau ragina visus valstybės narius nepamiršti, kad pergalę prieš Rusiją galima pasiekti tik bendromis pastangomis.

„Ukrainai reikia tik jėgų, tik maksimalios koncentracijos siekiant pergalės. Jei jau kam nors atrodo, kad karas vyksta „ten“ ir kad karą turi laimėti kažkas kitas, reikia grįžti į realybę. Tik su visais žmonėmis mes tai įveiksime. Kiekvieną dieną turime duoti rezultatų už Ukrainą, už visus, kurie kovoja už Ukrainą“, – sakė prezidentas.

Valstybės vadovas pažymėjo, kad šiandien jis išklausė pranešimą apie Ukrainos karių naudojamas pažangias oro gynybos sistemas „Patriot“ ir „Iris-T“, kurias Ukraina gavo iš partnerių.

„Ačiū kiekvienai šaliai, kiekvienam vadovui, kuris padėjo jas įsigyti! Galingos sistemos, labai veiksmingos ... Jos jau davė reikšmingą rezultatą. Ir ne tik Ukrainai. Kiekviena mūsų karių sėkmė – tai pasaulio pasitikėjimas, kad teroristinė valstybė nepajėgi pažeisti bendro saugumo“, – sakė V. Zelenskis.

Kaip pabrėžė valstybės vadovas, vien per šią savaitę Rusijos teroristai prieš Ukrainą jau panaudojo 65 įvairias raketas, 178 atakos bepiločius orlaivius, iš kurių 87 – „Šachtin“.

„Mums pavyko numušti didelę dalį. Darysime viską, kad Ukrainos oro skydas taptų tik stipresnis. Būtent čia, būtent mūsų danguje, galime įrodyti, kad teroras pralaimi. Kartu galime tai įrodyti – visi partneriai. Kiekvieno iš tiekimo partnerių atsakinga pozicija, jiems labai svarbios oro gynybos sistemos ir raketos. Čia reikia visiškos apsaugos nuo teroro, kad vėliau nereikėtų galvoti, kaip nuo jo apsaugoti kitas tautas. Ukraina gali laimėti šį mūšį, o mūsų oro skydas vėliau užtikrins visos Europos saugumą“, – sakė V.Zelenskis .

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?