Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

V.Zelenskis žodžių į vatą nevyniojo: tiesioginiame eteryje skėlė V.Putinui antausį

Sekmadienį publikuotame išskirtiniame amerikiečių televizijos NBC interviu su Ukrainos vadovu Volodymyru Zelenskiu prezidentas aiškino, kad karas nėra įstrigęs aklavietėje ir savo retorikoje nepaisydamas diplomatijos normų įvardijo, kas jį motyvuoja toliau kovoti su Rusijos agresija.

Jo teigimu, jis nori užtikrinti, kad Rusija neatimtų Ukrainos žmonių laisvės.

„Turiu daug jėgų, net jaučiuosi stiprus. Ir aš turiu daug energijos. Tai nereiškia, kad norime kovoti visą gyvenimą, nes kaina yra didelė, kaip sakiau“, – NBC laidoje „Meet the Press“ sakė V.Zelenskis.

„Karas pasiima geriausius iš mūsų, geriausius herojus, geriausius vyrus, moteris, vaikus. Visus. Tačiau mes nesame pasirengę atiduoti savo laisvės šiam su***tam teroristui Vladimirui Putinui. Štai kodėl mes kovojame. Ir viskas“, – tęsė jis.

Sekmadienį Ukrainos prezidentas taip pat pareiškė, kad nėra pasirengęs taikoms deryboms su Rusija, kol jos kariai nepasitrauks iš šalies teritorijos.

V.Zelenskis interviu metu paminėjo, kad didžiuojasi Ukrainos kariais, stojančiais į kovą su Rusija. Tačiau priminė apie problemą, su kuria Ukraina susiduria nuo karo pradžios – ji neturi, kaip apginti savo pačios dangų.

„Deja, šis dalykas nepasikeitė nuo plataus masto invazijos pradžios. Mes matėme Rusijos dominavimą ore. Tai faktas. O be oro gynybos mūsų žingsniai į priekį yra lėti“, – per vertėją aiškino V.Zelenskis.

Ukrainos lyderio interviu įvyko tuo metu, kai įstatymų leidėjai Jungtinėse Valstijose nesutaria, ar pritarti tolesnės pagalbos siuntimui karo draskomai šaliai, senatoriams svarstant įstatymo projektą, kuriame būtų numatyta pagalba Ukrainai ir Izraeliui.

Jis neatsakė, koks yra Ukrainos terminas, iki kurio Kongresas turi patvirtinti naujausią pagalbą.

„Žinote, dar vakar norėjome sulaukti jūsų paramos, – pareiškė jis. – Štai kodėl nesvarbu, bus šiandien ar rytoj. Mes tiesiog, manau, prarandame laiką. Laikas labai brangus, todėl mums reikia jūsų paramos. Bet jūs gausite daugiau, esu tikras. Po mūsų pergalės pamatysite visus šiuos dalykus.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas