Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vakarų Japonijoje policija sulaikė įtariamąjį dėl traukinyje įvykdyto išpuolio

Japonijos policija pirmadienį pranešė, kad sulaikė vyrą, įtariamą trijų žmonių sužalojimu traukinyje šalies vakaruose.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / „AP“/„Scanpix“

Pasak Idzumisano policijos, 37-erių įtariamasis turėjo tris peilius, kai iškart po įtariamo išpuolio sekmadienį buvo sulaikytas Rinku Tauno stoties perone Osakoje, Vakarų Japonijoje.

Sužeistieji – į trečią dešimtį metų įkopęs traukinio konduktorius ir 23 bei 79 metų keleiviai – buvo nuvežti į netoliese esančią ligoninę. Policija pranešė, kad jų sužalojimai pavojaus gyvybei nekelia.

Kitam keleiviui paskambinus pagalbos telefonu, keturi policijos pareigūnai nuskubėjo į stotį vos atvykus traukiniui sulaikyti išlipančio peiliais ginkluoto įtariamojo.

Įtariamasis nepaisė policijos nurodymo mesti peilius. Vienas pareigūnas lazda išmušė ginklus jam iš rankų ir tada pareigūnai jį sulaikė, pranešė policija.

Įtariamasis tyrėjams sakė, kad turėjo problemų su keleiviais. Nukentėjusieji teigė, kad buvo netikėtai užpulti, sakė policija ir pridūrė, kad vis dar tiria motyvus.

Smurtiniai nusikaltimai Japonijoje yra reti. Šalyje galioja griežti šaunamųjų ginklų kontrolės įstatymai ir kasmet įvykdoma tik keletas su šiais ginklais susijusių nusikaltimų. Tačiau pastaraisiais metais buvo keletas rezonansinių atvejų, kai peiliais ginkluoti asmenys surengė išpuolius metro ir padegimus, be to, vis didesnį susirūpinimą kelia savadarbiai ginklai ir sprogmenys.

Traukinių operatoriai didžiuosiuose miestuose sugriežtino saugos priemones, o traukinių vagonuose įrengė saugumo kameras ir pradėjo dažniau rengti stočių personalo pratybas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas