Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 10 29 /2019 10 30

Vakarų Kamerūne nuošliauža nusinešė mažiausiai 42 žmonių gyvybes

Kamerūno vakariniame Bafusumo mieste antradienį per smarkią liūtį žemės nuošliaužai nušlavus kelis namus žuvo 42 žmonės, pranešė valstybinė žiniasklaida.
Nelaimės vietoje
Nelaimės vietoje / „Scanpix“/AP nuotr.

„Paieškos tęsiasi. Būgštaujame, kad aukų yra daugiau“, – naujienų agentūrai AFP sakė vienas aukšto rango vietos pareigūnas.

Į miesto ligonine mieste buvo nugabenti iš viso 42 kūnai, nurodoma oficialiame pareiškime, paskelbtame visuomeninio transliuotojo „Cameroon Radio Television“ (CRTV).

Anksčiau žiniasklaida pranešė apie 30 žuvusiųjų, o vietos radijas informavo, kad tarp aukų yra keturios nėščios moterys.

„Sugriauti namai buvo pastatyti ant kalvos šlaito didelės rizikos zonoje“, – sakė Vakarų provincijos, kurios sostinė yra Bafusamas, pareigūnas.

Bafusamas yra maždaug už 300 km į šiaurės vakarus nuo Kamerūno sostinės Jaundės.

Pasak pareigūno, žemės nuošliaužą sukėlė smarkios liūtys, pastarąsias kelias dienas skalaujančios šalį ir platesnį regioną. Stichija taip pat užklupo kaimynines Centrinę Afrikos Respubliką (CAR) ir Nigeriją.

Kamerūno prezidentas Paulis Biya išreiškė užuojautą aukų šeimoms CRTV transliuotame vaizdo pranešime.

Nuošliaužos tame rajone yra gana retos, nors kiek piečiau lietaus sezono metu jų pasitaiko dažniau, ypač anglakalbėje pietvakarių srityje.

Būtent pietvakariniame pajūrio kurortiniame mieste Lembe penki žmonės pernai liepą žuvo per nuošliaužą, susiformavusią po potvynio.

Kaimyninė Centrinės Afrikos Respublika, jau draskoma žiauraus pilietinio karo, šiuo metu atsigauna nuo 10 dienų trukusios liūties, per kurią buvo užtvindytos kai kurios šalies dalys – taigi, vienoje skurdžiausių pasaulio valstybių kilo nauja krizė.

Dešimtys tūkstančių žmonių neteko pastogės, kai didžiausia CAR upė, Ubangis, išsiliejo iš krantų, šalį užklupus didžiausiems per kelis dešimtmečius potvyniams. Siaučiant stichijai iš dalies buvo apsemta sostinė Bangis, o valdžia perspėjo apie choleros protrūkio pavojų.

Kelios agrarinės valstijos kitoje Kamerūno kaimynėje, Nigerijoje, taip pat nukentėjo nuo potvynio. Per pirmadienio liūtį iš kalėjimo centrinėje Kogio valstijoje pabėgo dešimtys nuteistųjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas