Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vakarų Krante Izraelio pajėgos nukovė du palestiniečius

Izraelio pajėgos okupuotame Vakarų Krante penktadienį nukovė du palestiniečius, pranešė Sveikatos ministerija.
Izraelio kariai Vakarų Krante
Izraelio kariai Vakarų Krante / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Ministerija paskelbė apie 47 metų Imado Abu Rashido, kuris „buvo nužudytas okupacinių Izraelio pajėgų po šūvių į pilvą, krūtinę ir galvą“, mirtį.

Vėlesniame pareiškime ji pranešė apie 35 metų Ramzi Sami Zabaros mirtį „nuo kritinės žaizdos širdyje, sukeltos okupacijos (Izraelio) kulkų, Nabluso mieste“.

Izraelio kariuomenė savo pranešime nurodė gavusi informacijos „dėl šaudymo iš judančios transporto priemonės“ į karinį taikinį netoli Nabluso.

„Įprastą veiklą vietovėje vykdę kariai atpažino dvi įtartinas transporto priemones ir reagavo į jas šūviais, pasiekusiais taikinį“, – priduriama pranešime, nepatikslinant, ar buvo žuvusiųjų.

Vietiniai šaltiniai naujienų agentūrai AFP sakė, kad du vyrai, kilę iš Askaro pabėgėlių stovyklos, buvo palestiniečių saugumo pajėgų nariai ir žuvo per ginkluotą susirėmimą su Izraelio armija Huvaroje, į pietus nuo Nabluso.

Tai naujausias incidentas per kruviną savaitę Nabluse, Izraelio pajėgoms šioje vietovėje reguliariai rengiant reidus ir įvedus griežtus judėjimo apribojimus.

Antradienį penki palestiniečiai žuvo per Izraelio šiame mieste surengtą operaciją, nukreiptą prieš besiformuojančią ginkluotą grupuotę „Liūtų urvas“.

Šis būrys yra mažai koordinuojamas kovotojų susivienijimas, susiformavęs pastaraisiais mėnesiais, tuo pat metu smarkiai suintensyvėjus Izraelio reidams Vakarų Kranto šiaurėje.

Šią savaitę žydų valstybės kariuomenės atstovas spaudai AFP sakė, kad grupuotė „per pastarąjį mėnesį įvykdė maždaug 20 teroristinių išpuolių prieš Izraelio civilius ir saugumo pajėgas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas