Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 05 14 /18:53

Vakarų Krante per neramumus žuvo šeši palestiniečiai, daugiau nei 100 sužeista

Vakarų Krante penktadienį nuo Izraelio ugnies žuvo šeši palestiniečiai, bet to, per šioje okupuotoje teritorijoje kilusius susirėmimus buvo sužeista daugiau nei 100 žmonių. Pasak palestiniečių sveikatos pareigūnų, penki palestiniečiai buvo nušauti, kai svaidė akmenis į Izraelio karius keliose vietovėse, o šeštas bandė nudurti Izraelio pajėgų karį.
Izraelio karys Vakarų Krante
Izraelio karys Vakarų Krante / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Penktadieniais prasiveržiantys smurto protrūkiai Vakarų Krante jau tapo įprasti per ilgai trunkanti Izraelio ir palestiniečių konfliktą, tačiau pastarieji neramumai vyksta Izraeliui įsitraukus į ginkluotą konfliktą su palestiniečių ginkluotomis grupuotėmis Gazos Ruože.

Izraelio armija pranešė „neutralizavusi“ užpuoliką, bandžiusį nudurti kareivį kariuomenės poste į šiaurę nuo Ramalos esančioje Ofroje.

Palestiniečių sveikatos apsaugos ministerija patvirtino šio asmens mirties faktą ir pranešė apie dar vieną prie Džanino Izraelio karių nušautą vyrą.

Tuo metu Izraelio kariuomenės pranešime sakoma, kad kariai šovė į „žiaurių riaušių pagrindinį kurstytoją“ netoli Džanino esančioje Jabado gyvenvietėje.

Dar du palestiniečiai, sužeisti per susirėmimus su Izraelio kariais šiauriniame Vakarų Krante, netrukus nuo sužeidimų mirė.

Vakarų Krante kruvini susirėmimai vyksta nuo pirmadienio, kai Gazos Ruožą kontroliuojančio judėjimo „Hamas“ kovotojai pradėjo masiškai leisti raketas į Jeruzalę.

Palestiniečių Raudonasis Pusmėnulis penktadienį pranešė, kad per susirėmimus keliose vietose Vakarų Krante buvo sužeista daugiau nei 100 žmonių, įskaitant nukentėjusius nuo ašarinių dujų ir guminių kulkų.

Palestiniečių saugumo šaltinis naujienų agentūrai AFP sakė, kad penktadienio neramumai yra „didžiausi nuo antrosios intifados“, 2000 metais prasidėjusio sukilimo.

Tuo metu Gazos Ruože penktadienį Izraelio pajėgos bombardavo palestiniečių taikinius, atsakydamos į „Hamas“ leidžiamas raketas.

Nuo pirmadienio palestiniečių grupuotės, daugiausiai „Hamas“ ir „Islamo džihadas“, paleido į Izraelį per 1 800 raketų.

Atsakydama Izraelio armija bombardavo daugiau nei 600 taikinių palestiniečių anklave.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas