Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vakarų Krante per šaudymo išpuolį žuvo du civiliai izraeliečiai – kariuomenė

Okupuotame Vakarų Krante per įtariamą šaudymo išpuolį šeštadienį žuvo du civiliai izraeliečiai, pranešė Izraelio kariuomenė.
AFP-Scanpix nuotr.
AFP-Scanpix nuotr.

„Įtariama, kad Huvaros miesto teritorijoje prieš kelis Izraelio civilius gyventojus buvo įvykdytas šaudymo išpuolis“, – rašoma kariuomenės paskelbtame pranešime, kuriame priduriama, jog žuvo du civiliai gyventojai.

Oficialioji palestiniečių naujienų agentūra „Wafa“ pranešė, kad kariuomenė uždarė pagrindinius įvažiavimus į pagrindinį šiaurinį Vakarų Kranto Nabluso miestą ir kad kariai, ieškantys įtariamų užpuolikų, verčia įmones nutraukti darbą.

„Hamas“ grupuotės atstovas Abdelatifas al-Qanou (Abdelatifas al-Kanu) sakė, kad šis išpuolis yra „pasipriešinimo nuolatinio pažado ginti mūsų žmones ir atsakyti į okupacijos nusikaltimus rezultatas“.

Vakarų Krante nuo praėjusių metų pradžios gerokai padaugėjo smurto protrūkių: palestiniečiai surengė virtinę išpuolių prieš Izraelio taikinius, Izraelio kariuomenė ne kartą surengė reidus, o žydų naujakuriai smurtavo prieš palestiniečių bendruomenes.

Šiais metais per smurtą, susijusį su Izraelio ir Palestinos konfliktu, jau žuvo mažiausiai 218 palestiniečių.

Naujienų agentūros AFP duomenimis, surinktais iš abiejų pusių oficialių šaltinių, taip pat žuvo apie 30 izraeliečių, vienas ukrainietis ir vienas italas.

Tarp žuvusiųjų yra palestiniečių kovotojų ir civilių, o Izraelio pusėje – trys arabų mažumos atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas