Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valdas Adamkus: Europos Sąjunga išduoda Ukrainą

Kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus sako pasigendantis Europos Sąjungos (ES) ryžto tvirtai paremti proeuropietiškus Ukrainos protestuotojus ir imtis atsakomųjų priemonių prieš Rusiją.
Valdas Adamkus
Valdas Adamkus / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Esu labai nusivylęs ES laikysena. Žaidžiama su Ukraina ir sakoma: „Mes jus mylime“, „Jūsų norime“, „Ateikite, mes jus priimsime“. O kai reikia ryžtingų žingsnių, ES, ypač dvi didžiosios valstybės Prancūzija ir Vokietija, pradeda svyruoti“, – antradienį paskelbtame interviu portalui lrytas.lt sakė V.Adamkus.

Sutinku, kad politika yra kompromisų menas, tačiau juk yra principai. Manau, kad šiuo metu ES išduoda Ukrainą, – teigė prezidentas.

„Sutinku, kad politika yra kompromisų menas, tačiau juk yra principai. Manau, kad šiuo metu ES išduoda Ukrainą“, – teigė prezidentas.

Pasak jo, Europa turėtų griežtai reaguoti į tai, kad Rusija siekia išlaikyti Ukrainą kuo toliau nuo ES įtakos.

„Jei pašalinės jėgos – aš turiu galvoje Rusiją, – bando visomis priemonėmis tam sutrukdyti, ES turi imtis tam tikro atsako – galbūt ekonominių ar finansinių sankcijų. Bet kokios derybos dėl Rusijos ir ES sutarties pasirašymo turi būti sustabdytos“, – sakė V.Adamkus.

Jo nuomone, Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius nėra savarankiškas ir „daugiau ar mažiau vykdo Kremliaus politiką“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento