Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valstybinė žiniasklaida: po perspėjimo evakuotis Izraelis smogė Beirutui

Izraelio kariuomenei perspėjus civilius gyventojus evakuotis iš Pietų Libano, sekmadienį Izraelis surengė du oro smūgius prieš šį Libano judėjimo „Hezbollah“ bastioną, pranešė valstybinė žiniasklaida.
Valstybinė žiniasklaida: po perspėjimo evakuotis Izraelis smogė Beirutui / Hussein Malla / AP
Valstybinė žiniasklaida: po perspėjimo evakuotis Izraelis smogė Beirutui / Hussein Malla / AP

Apie smūgius pranešama po to, kai Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) apkaltino Irano remiamą „Hezbollah“ bandymu jį nužudyti, užpuolus jo rezidenciją.

„Priešiški (Izraelio) lėktuvai šį rytą sudavė du smūgius pietiniams Beiruto priemiesčiams, vienas iš jų pataikė į gyvenamąjį namą Haret Hreike“ netoli mečetės ir ligoninės, pranešė Nacionalinė naujienų agentūra.

Izraelio kariuomenė anksčiau buvo paskelbusi įspėjimą skubiai evakuotis civiliams gyventojams, gyvenantiems netoli pastatų, kurie, jos teigimu, yra susiję su „Hezbollah“.

„Esate netoli su „Hezbollah“ susijusių objektų ir interesų, prieš kuriuos artimiausiu metu veiks IDF (Izraelio kariuomenė)“, – platformoje „Telegram“ arabų kalba pranešė kariuomenės atstovas Avichay Adraee (Avičajus Adrajis).

B. Netanyahu biuras šeštadienį pranešė, kad dronu buvo atakuota jo rezidencija centriniame Cezarėjos mieste, tačiau jo ir jo žmonos nebuvo namuose ir niekas nenukentėjo.

„Irano parankiniai, kurie šiandien bandė nužudyti mane ir mano žmoną, padarė didelę klaidą“, – pareiškė B. Netanyahu.

„Kiekvienas, kuris bandys pakenkti Izraelio piliečiams, už tai sumokės didelę kainą“, – sakė jis, kreipdamasis į Teheraną ir „jo parankinius“, tarp kurių yra Libano „Hezbollah“ – grupuotė, su kuria Izraelis kariauja nuo rugsėjo pabaigos.

Iranas teigė, kad už išpuolį prieš B. Netanyahu rezidenciją atsakinga Teherano ginkluojama ir finansuojama „Hezbollah“.

„Šių veiksmų ėmėsi Libano „Hezbollah“, – atsakydama į klausimą apie Irano vaidmenį šiame išpuolyje, teigė misija, cituojama oficialiosios naujienų agentūros IRNA.

Grupuotė išpuolio nepripažino.

Taip pat Izraelio kariuomenė teigė, kad šeštadienį „Hezbollah“ į šalį paleido apie 200 sviedinių. 

Izraelis yra pažadėjęs atkeršyti Iranui, savo aršiam priešininkui regione, už spalio 1-ąją paleistą raketų salvę. Iranas įspėjo, kad suduotų atsakomąjį smūgį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito