Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 20 /15:26

Varšuvą skandino galinga liūtis: greitkelyje – du metrai vandens, apgadintas prekybos centras, skęsta namai

Gausūs krituliai, iškritę Lenkijos sostinėje Varšuvoje naktį iš pirmadienio į antradienį, paskandino miestą. Po vandeniu atsidūrė dalis miesto gatvių, o greitkelis S8 vietomis buvo visiškai neišvažiuojamas, nes čia vandens prilijo net apie du metrus. Varšuvos merija dalijasi įspėjimais, kad vairuotojai turėtų vengti užlietų atkarpų, ypač po viadukais. Taip pat pranešama apie įgriuvusį prekybos centro stogą.
Užlieta perėja po geležinkelio tiltu Varšuvoje, Ursus rajone
Užlieta perėja po geležinkelio tiltu Varšuvoje, Ursus rajone / Nuotraukas iš „Warszawska Grupa Luka&Maro“

Sinoptikai buvo įspėję, kad pirmadienio vėlyvą vakarą Varšuvą užklups galinga audra su itin gausiais krituliais. Taip ir nutiko.

Ugniagesiai gelbėtojai vien pirmadienio vakarą daugiau nei šimtą kartų vyko šalinti liūties padarinių. Jų teigimu, buvo užlietos gatvės, požeminiai garažai, žemiau esantys pastatai.

Naktis Varšuvoje irgi buvo audringa. Gausios liūtys, kaip teigia gazeta.pl, miestui pridarė dar daugiau žalos ir sukėlė nepatogumų.

Nuotraukas iš „Warszawska Grupa Luka&Maro“/Užlieta perėja po geležinkelio tiltu Varšuvoje, Ursus rajone
Nuotraukas iš „Warszawska Grupa Luka&Maro“/Užlieta perėja po geležinkelio tiltu Varšuvoje, Ursus rajone

Štai greitkelio S8 atkarpos buvo visiškai užtvindytos, čia vietomis pravažiuoti buvo neįmanoma. Tarnybos šalino liūties padarinius, tuo metu eismas čia buvo visiškai uždarytas.

Internautai irgi dalijasi vaizdais iš Varšuvos rajonų, kurie atsidūrė po vandeniu. Ursus rajone po geležinkelio viaduku vandens buvo tiek, kad vos matėsi čia atsidūrusio automobilio stogas.

Varšuvos policija dirba visu pajėgumu. Organizuojamas eismas ir minėtame greitkelyje, ir pačiame mieste, kuris strigo spūstyse.

Kaip feisbuke teigia „Miejski reporter“, Potoko vietovės ribose vandens lygis ant greitkelio S8 siekė net du metrus, automobiliai čia buvo užpilti beveik iki pat stogų.

Varšuvos policija ragina vairuotojus palikti savo automobilius namuose.

Dar vienas audros padarinys – stipri liūtys apgadino prekybos centro „Sadyba Best Mall“ stogą. Laimei, niekas nenukentėjo. Centro valdytojai savo puslapyje įspėja, kad dėl pažeidimų galerija neveiks iki atskiro pranešimo.

Iš pradžių pasirodė pranešimai, kad stogas įgriuvo, tačiau vėliau paaiškėjo, kad tik apgadintos apdailos detalės kino teatro patalpose, į kurias sunkėsi vanduo.

Net ir antradieniui persiritus į pavakarę, Lenkijos sostinėje dar buvo juntamos audros pasekmės. Kaip įspėjo ugniagesiai gelbėtojai, vanduo perpildė kai kuriuose vandens telkinius mieste, tad tai gresia užtvindymais aplinkiniams namams. Tokia situacija susidarė Arbuzova gatvėje, kur išsiliejo kanalas.

Komenda Miejska PSP m.st. Warszawy nuotr./Išsiliejęs kanalas Varšuvos gyvenamajame rajone
Komenda Miejska PSP m.st. Warszawy nuotr./Išsiliejęs kanalas Varšuvos gyvenamajame rajone

Šioje miesto dalyje lankėsi ir Varšuvos prezidentas Rafalas Trzaskowskis.

Komenda Miejska PSP m.st. Warszawy nuotr./Varšuvos prezidentas Rafalas Trzaskowskis ir gelbėtojai potvynio vietoje
Komenda Miejska PSP m.st. Warszawy nuotr./Varšuvos prezidentas Rafalas Trzaskowskis ir gelbėtojai potvynio vietoje

Meteorologai įspėja, kad audringi orai Lenkijos kol kas nepaliks – pūs stiprūs vėjai ir pliaups liūtys. Labiausiai pasisaugoti reikėtų Mazovijos, Lublino, Palenkės vaivadijose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas