Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Venesuelos vyriausybė skelbia sužlugdžiusi bandymą įvykdyti perversmą

Venesuelos socialistų vyriausybė trečiadienį paskelbė sužlugdžiusi bandymą įvykdyti perversmą ir pareiškė, kad Jungtinės Valstijos, Kolumbija ir Čilė susimokė nužudyti prezidentą Nicolas Maduro, o į jo vietą pasodinti vieną generolą.
Nicolas Maduro
Nicolas Maduro / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Venesuelos komunikacijos ministras Jorge Rodriguezas sakė, kad plane dalyvavo karininkai ir atsargos karininkai, ir kad planas turėjo būti įvykdytas praėjusį sekmadienį ar pirmadienį.

J.Rodriguezas apkaltino Kolumbijos dešiniojo sparno prezidentą Ivaną Duque „planuojant perversmus, prezidento nužudymus“ ir sakė, kad prie sąmokslo prisidėjo Čilės konservatorių prezidentas Sebastianas Pinera ir JAV nacionalinio saugumo patarėjas Johnas Boltonas.

Kiek vėliau N.Maduro perspėjo, kad negailestingai elgsis su opozicija, jei ji bandys įvykdyti valstybės perversmą.

„Būsime negailestingi per revoliucinį kontrpuolimą prieš mėginimus (įvykdyti) fašistinį perversmą, negailestingi!“ – pareiškė N.Maduro per radiją ir televiziją visai šaliai transliuotoje kalboje.

Tuo tarpu Venesuelos laikinuoju prezidentu pasiskelbęs opozicijos lyderis Juanas Guaido atmetė vyriausybės pareiškimus apie bandymą įvykdyti perversmą ir sakė, kad toliau ragins ginkluotąsias pajėgas neberemti N.Maduro.

„Ta pati istorija jau šimtąjį kartą, spauda jau pametė skaičių, kiek kartų buvo pakartoti tie patys kaltinimai“, – žurnalistams sakė J. Guaido.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas