Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Viename Minsko universitetų OMON šiurkščiai sulaikė dainavusius studentus

Minsko valstybiniame lingvistikos universitete OMON pareigūnai šiurkščiai sulaikė kelis studentus. Sulaikymai prasidėjo po to, kai studentai universiteto vestibiulyje užgiedojo Prancūzijos himną „Marselietė“, rašo tut.by.
Pareigūnai Minske
Pareigūnai Minske/Asociatyvinė nuotr. / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

Liudininkai tut.by pasakojo, kad prieš universitete pasirodant pareigūnams, studentai universiteto vestibiulyje giedojo Prancūzijos himną „Marselietė“ anglų kalba.

Anot studentų, universiteto kieme stovėjo trys autobusai be numerių, kuriuose buvo OMON pareigūnai.

„Pradėjome giedoti „Marselietę“, pasirodė OMON ir pradėjo šaukti: „Kalės, jei neisite į pastatą, visus suimsime“. Vaikinus iš karto pradėjo suiminėti.

Paprasčiausiai sako: „Kale, užsičiaupk, dabar ir tave suimsim“. Kaip tik mūsų nevadino. Ir paprasčiausiai visas merginas, kurios bandė apginti vaikiną iš ketvirto kurso, nustūmė. O administracija stovėjo ir nieko nedarė“, – verkdama tut.by pasakojo viena iš studenčių.

Penktame kurse besimokanti Viktorija pasakojo, kad „Marselietę“ giedojo beveik 50 žmonių, vaikinų tarp jų buvo mažuma – apie septynis.

„Pastate pasirodė OMON, mažiausiai 20 žmonių. Jie iškart pribėgo prie vaikinų. Saša nesipriešino, jis pakartojo: „Aš nesipriešinu, aš nesipriešinu“. Jį nuvedė į autobusą“, – apie suimtą savo vaikiną pasakojo ji.

Prie autobuso pribėgusi Viktorija matė, kad jame jau sėdėjo „keturi-penki žmonės“.

„Man matant atvedė dar vieną, jam spyrė į nugarą. Aš mačiau“, – sakė ji.

Masiniai protestai Baltarusijoje kilo rugpjūčio 9 dieną, kai valdžia paskelbė, esą juose nugalėjo ilgametis šalies vadovas A.Lukašenka. Rinkimai vyko be tarptautinių stebėtojų, ES nepripažįsta jų rinkimų rezultatų.

Pirmosiomis dienomis protestai buvo malšinami smurtu, ligi šiol tęsiasi taikių demonstrantų sulaikymai. Iš viso sulaikyta apie 7 tūkst. žmonių, dalis jų buvo paleisti. Į laisvę iš izoliatorių išėję asmenys ir sulaikytuosius gydantys medikai pasakoja apie kankinimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas