Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vienas didžiausių smūgių Krymui – po atakos degė laivų statykla, apgadinti 2 laivai

Kiekvieną savaitę laikinai okupuotame Krymo pusiasalyje darosi vis labiau neramu. Rusijos pareigūnai ankstų trečiadienio rytą pranešė, kad Sevastopolyje nugriaudėjo sprogimai. Vėliau paaiškėjo, jog smūgis buvo suduotas laivų statyklai, ko rezultate kilo gaisras ir buvo apgadinti keli Rusijos karinio jūrų laivyno laivai.

Preliminariais duomenimis, per išpuolį Ordžonikidzės laivų statykloje Sevastopolyje žuvo du žmonės ir 26 buvo sužeisti.

Susirašinėjimo platformos „Telegram" kanalo „Baza“ duomenimis, visi žuvusieji ir sužeistieji buvo gamyklos darbuotojai. Oficialių duomenų apie žuvusiuosius kol kas nepateikta.

Ši ataka – viena didžiausių per pastarąsias savaites.

Rusijos gynybos ministerija paskelbė, kad Ukraina paleido 10 sparnuotųjų raketų į laivų statyklą ir tris jūrinius dronus į rusų laivus Juodojoje jūroje. Septynios raketos buvo numuštos, visi jūriniai dronai – sunaikinti, pranešime nurodė rusų kariškiai.

Tačiau pranešime pažymėta, kad kai kurios raketos apgadino du laivų statykloje remontuotus laivus.

Pasak naujienų agentūros "Unian", Ukrainos gynybos žvalgyba patvirtino, kad per naktinę ataką Sevastopolyje buvo apgadinti du Rusijos laivai.

„Ordžonikidzės laivų statyklai Sevastopolyje padaryta žala, ypač įrangai. Kalbant apie laivus, dabar galime patvirtinti, kad buvo apgadintas didelis desantinis laivas ir povandeninis laivas“, – teigė žvalgybos tarnyba.

Tačiau kol kas oficialiai nepaskelbta, kurie iš ten buvusių laivų nukentėjo.

Susirašinėjimo platformos „Telegram“ kanalas „Krymski Veter“ pranešė, jog buvo apgadinti dyzelinis-elektrinis povandeninis laivas „Rostovas prie Dono“ ir didelis desantinis laivas „Minskas“. Teigiama, jog jie užsidegė.

Lainerį „Rostovas prie Dono“ rusai ne kartą naudojo Ukrainai apšaudyti.

Tuo tarpu kitos žiniasklaidos priemonės tvirtino, jog per ataką buvo apgadinti didelis Rusijos desantinis laivas „Ropucha“ ir povandeninis laivas „Kalibr“ KILO.

Atvirojo šaltinio „OSInt“ žvalgybos tyrėjo M.T.Andersono teigimu, antradienį ryte visi šie Rusijos laivai buvo užfiksuoti palydovinėje nuotraukoje.

„Krym Reali“/ „Telegram“/Rusijos karinio jūrų laivyno laivai Sevastopolio įlankoje rugsėjo 12 d.
„Krym Reali“/ „Telegram“/Rusijos karinio jūrų laivyno laivai Sevastopolio įlankoje rugsėjo 12 d.

Sevastopolyje yra Rusijos Juodosios jūros laivyno bazė. Šio uostamiesčio laivų statykla turi strateginę reikšmę Rusijai, nes ten remontuojami jos Juodosios jūros laivyno laivai.

Į 2014-aisiais Rusijos aneksuotą Krymą Ukraina taikosi nuo pat Maskvos didelio masto invazijos pradžios 2022-ųjų vasarį, bet pastaruoju metu ukrainiečių atakos intensyvėja.

Ukraina ne kartą sakė, kad planuoja susigrąžinti Krymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas