Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Virš šimto verslo lyderių prieš rinkimus Jungtinėje Karalystėje parėmė leiboristus

Jungtinės Karalystės leiboristų partiją, siekiančią per artėjančius visuotinius rinkimus išstumti valdančiuosius konservatorius, antradienį parėmė 120 verslo lyderių.
Keiras Starmeris susitinka su verslo atstovais / Stefan Rousseau / AP
Keiras Starmeris susitinka su verslo atstovais / Stefan Rousseau / AP

Įmonių vadovų ir kitų aukštas pareigas užimančių asmenų koalicija, kuriai priklauso keletas žinomų JK verslo atstovų, bendrame laiške sakė, kad „atėjo laikas pokyčiams“.

Grupė teigė, kad JK ekonomiką „kamuoja nestabilumas, sąstingis ir ilgalaikės orientacijos stoka“, o šaliai trūksta „įgūdžių ir infrastruktūros, reikalingų klestėjimui“.

„Leiboristai parodė, kad jie pasikeitė ir nori bendradarbiauti su verslu, kad būtų išnaudotas visas JK ekonominis potencialas“, – teigiama laikraštyje „The Times“ paskelbtame laiške.

„Dabar turėtume suteikti jai galimybę pakeisti šalį ir vesti Britaniją į ateitį“, – sakoma jame.

Laišką pasirašė įvairių pramonės šakų – nuo bankininkystės ir reklamos iki mažmeninės prekybos ir technologijų – bendrovėse aukštas pareigas užimantys veikėjai.

Tarp jų – ir laisvosios interneto enciklopedijos „Wikipedia“ įkūrėjas Jimmy Walesas (Džimis Veilsas) bei restoranų savininkas Tomas Kerridge'as (Tomas Keridžas). 

Leiboristai įnirtingai stengiasi parodyti, kad jie atsiribojo nuo verslui mažiau palankaus buvusio kairiųjų lyderio Jeremy Corbyno (Džeremio Korbino) valdymo laikotarpio.

2019-aisiais jis vedė partiją į rinkimus, kuriuose leiboristai pasiekė prasčiausią rezultatą per pastaruosius dešimtmečius, o kitais metais pasitraukė iš partijos vadovo posto.

Konservatoriai, valdžioje esantys 14 metų, paprastai sulaukia daugiau pasitikėjimo iš JK verslo bendruomenės, tačiau pastaraisiais metais jų reputacija pablogėjo dėl „Brexito“ ir kitų kontroversijų.

Buvusi ministrė pirmininkė Liz Truss (Liz Tras), kuri 2022 metais poste dirbo vos 49 dienas, sulaukia kaltinimų sugriovus pasitikėjimą partijos reputacija, susijusia su kompetencija ekonomikos valdyme.

L. Truss parengtas jokiomis lėšomis nepadengto mokesčių mažinimo planas sukėlė sumaištį finansų rinkose ir sukrėtė ekonomiką.

Ministras pirmininkas Rishi Sunakas (Rišis Sunakas) paskelbė, kad visuotiniai rinkimai vyks liepos 4 dieną, toriams nuomonių apklausose gerokai atsiliekant nuo leiboristų.

Jo kampanijos pradžia buvo nestabili, rekordiškai daug parlamento narių paskelbus, kad nebekandidatuos, ir viešumon iškilus vidinių nesutarimų požymių.

Leiboristų lyderis Keiras Starmeris (Kiras Starmeris) ir atstovė finansų klausimais Rachel Reeves (Reičel Rivs), kuri, partijai iškovojus valdžią, turėtų tapti iždo sekretore, ne vienerius metus siekė susigrąžinti verslo atstovų palankumą.

Antradienį, sakydama kalbą pramonės lyderiams, R. Reeves toliau bandys pritraukti verslininkų paramą ir žadės vadovauti „labiausiai ekonomikos augimą skatinančiam iždui“ per visą istoriją, teigė leiboristai.

Ji susirinkusiesiems kalbės, kad dabar partija gali pasiūlyti „darbininkus ir verslą remiančią vyriausybę, žinodama, kad abu priklauso nuo vienas kito sėkmės“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas