Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 29

Kyjivas nesuvaldo Maskvos pajėgų Rytuose: analitikai paaiškino, kas kiša koją Ukrainai

Buvo vilties, kad netikėtas Ukrainos pajėgų įsiveržimas į Rusijos Kursko sritį sumaišys kortas mūšio lauke ir leis Kyjivo kariams atgauti iniciatyvą fronto ruože, kuriame verda aršiausios kovos. Tačiau Rusijos karinė vadovybė į Kursko puolimą pažiūrėjo pro pirštus ir tik sustiprino savo ryžtą užimti Ukrainai ypač svarbų Pokrovsko miestą. Analitikai pripažino, kad tam pasiekti Rusija gali pasinaudoti trūkumais Ukrainos pajėgose.
Rusijos karys
Rusijos karys / „AP“/„Scanpix“

Rusijos gynybos ministerija nurodė, kad naujausias Maskvos pajėgų grobis Rytų Ukrainoje – Mykolajivkos kaimas, esantis už 15 km nuo Pokrovsko miesto.

Trečiadienį pranešta, jog Rusijos kariai įžengė ir į Novohrodivkos miestą. Tai patvirtino ir Ukrainos parlamento deputatė, Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vadovo pavaduotoja Marjana Bezuhlaja. Pasak jos, mieste beveik nėra Ukrainos kariuomenės.

Deputatė taip pat sukritikavo savo šalies dalinių rotacijos mechanizmą: „Novohrodivkos miestą į pietus nuo Pokrovsko rusai užėmė per kelias dienas. Tranšėjos priešais Novohrodivką buvo tuščios. Kadaise dvidešimttūkstantiniame mieste beveik nebuvo ukrainiečių kariuomenės. Priešais miestą stovėjusi 31-oji brigada buvo atimta, brigados vadas, kurio prašė kolektyvas, nušalintas, jam iškelta baudžiamoji byla.

„AP“/„Scanpix“/Pokrovsko gyventojai laukia evakuacijos
„AP“/„Scanpix“/Pokrovsko gyventojai laukia evakuacijos

Vietoj jos čia buvo atsiųstas mažiau apmokytas dalinys. Tai ne vienintelė pastarojo meto „rotacija“. Planuojamos ir kitos. Toreckas, Pokrovskas – jų bus ir daugiau. ️ Jei dabar jie vykdys „rotaciją“ Vuhledare, neteksime ir jo“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas