Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Visi pabėgėliai jau pasipustė padus ir pabėgo iš Latvijos

Visi pirmieji pabėgėlio statuso Latvijoje sulaukę atvykėliai jau paliko šalį – ji jiems buvo tik tarpinė stotelė pakeliui į Vokietiją, rašo Latvijos naujienų portalas lsm.lv.
Pabėgėlių pora
Pabėgėlių pora / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

23 prieglobsčio prašytojai, kuriems buvo suteiktas pilnas pabėgėlio statusas, jau susikrovė daiktus iš išvyko iš šalies, pranešė Latvijos televizija.

Žurnalistų teigimu, vyras iš Eritrėjos, kuris dirbo prieglobsčių prašytojų centre vertėju, rugsėjį padavė prašymą dėl išėjimo iš darbo iš išvyko su savo žmona į Vokietiją, kur įsikūrusi vyro teta.

O tai reiškia, kad Latviją paliko jau visi 23 atvykėliai, kuriems pirmiesiems buvo suteiktas pabėgėlio statusas.

Latvijos migracijos biuro atstovė Santa Jonate patvirtino, kad vyras iš Eritrėjos Latvijoje nebedirba nuo spalio vidurio. Jis dirbo vertėju – padėdavo Latvijos valdžios pareigūnams susikalbėti su atvykėliais. Kur dabar yra ir ką veikia vyras, valdžia neturi informacijos.

Latvijos žiniasklaida rugsėjį pranešė, kad 21 iš 23 pabėgėlių, kurie pagal specialią programą buvo nukreipti į Latviją, paliko valstybę ir iškeliavo į Vokietiją.

Tuo metu vyro iš Eritrėjos pavyzdys pristatytas kaip įrodymas, kad pabėgėliai Latvijoje gali integruotis į visuomenę.

Pernai Latvija įsipareigojo per dvejus metus priimti 531 prieblogbsčio prašytoją. Dauguma jų į Latviją bus nukreipti iš Europos Sąjungos narių Graikijos ir Italijos, o 50 žmonių bus perkelti iš trečiųjų šalių, tokių kaip Turkija.

Nauja prieglobsčio prašytojų grupė atvyko spalio 18 dieną – tai 15 sirų, kurių 9 yra nepilnamečiai.

Trys iš Graikijos į Latviją nukreiptos šeimos šiuo metu gyvena prieglobsčio prašytojų centre. Tarp atvykėlių yra mokytojas, siuvėjas ir masto pramonės darbuotojas. Jie pradėjo pildyti savo prašymus dėl pabėgėlio statuso suteikimo, kuriuose nurodo, kad kalba arabų, anglų ir kurdų kalba.

Prašymus atvykėliai turi užpildyti vos tik atvykę. Pabėgėlio arba alternatyvus statusas jiems suteikiamas per tris mėnesius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento