Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 26 /18:01

Vladimiras Putinas: „Iki šiol neišgirdome jokio atsiprašymo iš Turkijos“

Rusijos federacijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį priėmė skiriamuosius raštus iš penkiolikos valstybių naujų ambasadorių Rusijoje. Sveikinimo kalboje jis pabrėžė kovos prieš terorizmą svarbą.
Vladimiro Putino konferencija
Vladimiro Putino konferencija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kalbėdamas apie būtinybę vienyti jėgas kovoje prieš „Islamo valstybę“ V.Putinas dar kartą piktai įgėlė Turkijai, kurios naikintuvai F-16 numušė Rusijos bombonešį Su-24.

„Šiame kontekste nesuprantamai atrodo mūsų partnerių Turkijoje sprendimas. Kol kas mes vis dar neišgirdome jokio atsiprašymo iš Turkijos valdžios atstovų ar atsakingų pareigūnų“, – piktinosi V.Putinas.

„Tokie veiksmai rodo, kad Turkijos atstovai nori anksčiau draugiškais laikytus santykius atvesti į aklavietę“, – pabrėžė Rusijos vadovas, pridurdama, kad jo šalis vis dar laukia įtikinamo paaiškinamo iš Ankaros.

V.Putinas naujajam Estijos ambasadoriui taip pat užsiminė, kad tikisi, jog jo šalis užtikrins rusakalbių gyventojų teises. Pasak Rusijos prezidento, tik tokiu atveju bus galima užtikrinti sėkmingą dvišalį bendradarbiavimą.

„Esame linkę palaikyti abipusiškai pagarbų dialogą su Estija geros kaimynystės dvasioje. Padidintas pasitikėjimas galėtų padėti įsigalioti sutartims dėl sienos“, – V.Putinas sakė per Kremliuje surengtą užsienio ambasadorių skiriamųjų raštų teikimo ceremoniją.

Ragina nevykti į Turkiją

usijos užsienio reikalų ministerija ketvirtadienį paragino savo piliečius, esančius Turkijoje, grįžti į tėvynę, kai įtampa Maskvos santykiuose su Ankara smarkiai padidėjo numušus rusų karo lėktuvą.

„Dėl tebesančios teroristinės grėsmės Turkijos teritorijoje patvirtiname rekomendaciją Rusijos piliečiams susilaikyti nuo lankymosi Turkijos Respublikoje, o ten esantiems asmeniniais tikslais rusams patariame grįžti į tėvynę“, – sakoma pranešime, paskelbta ketvirtadienį Rusijos užsienio reikalų ministerijos tinklalapyje.

Įstaigos „Rosturizm“ duomenimis, šiuo metu Turkijoje poilsiauja beveik 10 tūkst. rusų.

„Mūsų turistai planingai turi grįžti į tėvynę, dauguma iki gruodžio 7 dienos. Dar 34 asmenys turi grįžti iki gruodžio 26 dienos“,– sakė žurnalistams „Rosturizm“ vadovas Olegas Safonovas.

Pasak jo, turizmo operatorių duomenimis, Turkijoje šiuo metu atostogauja 9964 Rusijos piliečiai. „Mūsų turistų daugiausia yra Antalijos regione, šeši žmonės – Stambule“, – pridūrė jis.

Sirijoje dislokavo raketas

Rusijos valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“ ketvirtadienį paskelbė, kad Maskva jau dislokavo savo moderniausius priešlėktuvinės gynybos raketų kompleksus savo karinėje bazėje Sirijoje.

Maskva apie planus dislokuoti Sirijoje sistemas S-400 paskelbė trečiadienį, pabrėždama, kad tos raketos leistų sunaikinti bet kokį taikinį, keliantį pavojų Rusijos karo orlaiviams, vykdantiems misijas toje šalyje. Šis perspėjimas buvo paskelbtas po to, kai Turkijos oro pajėgos numušė vieną Rusijos karo lėktuvą prie sienos su Sirija.

„RIA Novosti“ ketvirtadienį citavo Sirijoje esančio savo žurnalisto pranešimą, kad kompleksai S-400 jau yra atgabenti į bazę.

Šios raketos buvo dislokuotos Sirijos pajūrio provincijoje Latakijoje, vos už 50 km nuo sienos su Turkija. Jos gali labai tiksliai smogti taikiniams iki 400 km spinduliu.

VIDEO: Turkijos karinės oro pajėgos numušė Rusijos lėktuvą „Su-24“
VIDEO: Rusijos atsakas į lėktuvo numušimą - pomidorais ir kiaušiniais apmėtyta Turkijos ambasada Maskvoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas