Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimiras Putinas prie Rusijos vakarinių sienų siųs robotankus

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas neseniai pajuokavo, kad valstybės sienos „nesibaigia niekur“. Šalies vakarinės kaimynės – Lenkija, Latvija, Lietuva, Estija – iš tokių pokštų tikrai nesijuokia. O dabar pranešama, kad Maskva į regioną žada atsiųsti naujų grėsmingų ginklų, skelbia „Daily Mail“.
Rusija į Kaliningradą žada siųsti naujus kovinius robotus
Rusija į Kaliningradą žada siųsti naujus kovinius robotus / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

Gynybos ministerija paskelbė, kad į Kaliningrado sritį, kuri ribojasi su Lenkija ir Lietuva, bus pasiųsti nuotoliniu būdu valdomi robotiniai tankai. Jie esą gali „nešti iš toli kontroliuojamas bombas ir naikinti priešo bunkerius, įtvirtinimus ir šarvuočius – be jokios rizikos karių gyvybei“.

Robotiniai tankai „Platforma-M“, anot ministerijos, gali sunaikinti taikinius šaudydami automatinėmis ir pusiau automatinėmis papliūpomis. Yra ir naktinis režimas, leidžiantis mašinai vykdyti žvalgybines užduotis.

Būtent tokia kol kas ir bus robotankų „Platforma-M“ paskirtis – mašinos užsiims žvalgyba, be to, saugos į Kaliningradą atsiųstus zenitinius kompleksus S-400 ir raketas „Iskander“.

VIDEO: Robotiniai tankai saugos raketas Kaliningrado srityje

Negana to, Rusijos kariuomenės ginkluotės arsenalą turėtų papildyti ir dar vienas naujas žaisliukas – kovinis robotas „Nerechta“. Ši mašina primena tanką ir galės būti naudojama tiek žvalgybai, tiek patruliavimui, tiek galimose kautynėse.

VIDEO: Naujas Rusijos kovinis robotas „Narechta“

Rusijos gynybos pramonės milžinas „Rostec“ pavasarį skelbė, kad nuotoliniu būdu valdomi robotankai aktyvią „tarnybą“ turėtų pradėti iki metų pabaigos. Tolimesniuose planuose – robotais pakeisti apie trečdalį visų šarvuočių ir tankų.

Raketas į Kaliningrado sritį V.Putinas nusprendė pasiųsti neva reaguodamas į „NATO artėjimą prie Rusijos sienų“. Baltijos šalyse ir Lenkijoje dėl Rusijos grėsmės kitais metais turėtų būti dislokuoti tūkstančiai sąjungininkų karių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento