Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vokiečių ministras Guido Westerwelle palaiko referendumą dėl Europos konstitucijos

Vokietijos užsienio reikalų ministras Guido Westerwelle interviu laikraščiui „Bild am Sonntag“ išreiškė paramą referendumui jo šalyje dėl Europos konstitucijos.
Vokietijos UR ministras Guido Westerwelle Miunchene
Vokietijos UR ministras Guido Westerwelle Miunchene / „Scanpix“ nuotr.

„Viliuosi, kad turime realią Europos konstituciją ir kad taip pat bus referendumas dėl jos“, – šiam sekmadieniniam laikraščiui sakė G.Westerwelle, kurio maža liberalų partija FDP priklauso valdančiajai koalicijai.

Tokią idėją parėmė ir kitos įtakingos politinės figūros, tarp jų – Bavarijos žemės premjeras Horstas Seehoferis, kuris vadovauja kanclerės Angelos Merkel krikščionių demokratų seserinei partijai CSU.

Jis „Welt am Sonntag“ sakė matantis „tris sritis, kur reikia pasiklausti Vokietijos žmonių“, ir paminėjo svarbių galių perleidimą Briuseliui, naujų valstybių stojimą į Europos Sąjungą (ES) ir Vokietijos finansinę pagalbą kitoms šalims.

Birželio mėnesį finansų ministras Wolfgangas Schaeuble taip pat palankiai kalbėjo apie referendumą dėl Vokietijos konstitucijos persvarstymo siekiant leisti daugiau galių perduoti Briuseliui.

Tačiau lapkritį A.Merkel buvo atmetusi referendumo Vokietijoje dėl Europos politikos idėją.

Vokietijos įstatymai nacionalinio referendumo reikalauja tik kraštutiniais atvejais, pavyzdžiui, dėl sienų perbraižymo ar naujo pagrindinio įstatymo priėmimo.

Nenoras rengti nacionalinius referendumus kyla iš istorinio palikimo – Vokietijos naciai plebiscitais naudojosi savo valdžiai sutvirtinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas