Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vokietija ir Prancūzija kartu vystys naujos kartos tanką

Prancūzija ir Vokietija pasirašė susitarimus, leisiančius joms kartu vystyti naujos kartos tanką, kuriuo nuo 4-o dešimtmečio vidurio planuojama aprūpinti abiejų šalių kariuomenes, trečiadienį paskelbė Gynybos ministerija Berlyne.
Prancūzijos ir Vokietijos vėliavos
Prancūzijos ir Vokietijos vėliavos / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Be vadinamosios Pagrindinės antžeminės kovos sistemos (Main Ground Combat System, MGCS) statymo projekto, abi šalys pradėjo drauge kurti naują naikintuvą. Šios iniciatyvos laikomos svarbiausiais karinio bendradarbiavimo tarp abiejų kaimynių pavyzdžiais.

Tarp Paryžiaus ir Berlyno pasirašytų dokumentų yra ir vadinamasis „pagrindų susitarimas“, reglamentuojantis, kaip bus organizuojamas projektas, taip pat „įgyvendinimo susitarimas“, kuriame išdėstytos naujos kovos mašinos specifikacijos.

Abu susitarimus pasirašė Prancūzijos gynybos ministrė Florence Parly ir jos kolegė iš Vokietijos Annegret Kramp-Karrenbauer, nurodoma vokiečių gynybos ministerijos pareiškime.

„Šiuo projektu Vokietija ir Prancūzija siunčia svarbų signalą apie Europos bendradarbiavimą gynybos politikos srityje“, – pareiškė ministerijos atstovai.

Projektui vadovaus Vokietija, tačiau išlaidas Berlynas ir Paryžius dalysis perpus.

Pasak ministerijos, „ketinama nuo 4-o dešimtmečio vidurio pakeisti vokiškus tankus „Leopard 2“ ir prancūziškus tankus „Leclerc“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas