Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vokietija negrįš prie karantino, bet svarsto grąžinti nemokamus testus

Naujajai Vokietijos valdančiajai koalicijai priklausančios Laisvųjų demokratų partijos lyderis Christianas Lindneris, kuris tikriausiai taps naujuoju finansų ministru, pareiškė, kad būsimoji vyriausybė neskelbs griežto karantino, nors šalyje fiksuojami rekordiniai užsikrėtimų koronaviruso rodikliai, rašo „Politico“.
Christianas Lindneris
Christianas Lindneris / Imago / Scanpix nuotr.

„Socialdemokratų, žaliųjų ir laisvųjų demokratų dauguma atmeta karantino instrumentą“, – šeštadienįpareiškė Ch.Lindneris.

Išvakarėse kaip tik pranešta, kad Vokietijoje per vieną dieną buvo užfiksuota rekordiškai daug – net 37 tūkst. naujų užsikrėtimų koronavirusu. Apie rekordą skelbiama antrą dieną iš eilės.

Be to, skelbiama, kad naujų atvejų 100 tūkst. gyventojų per septynias dienas rodiklis šoktelėjo nuo 145,1 iki 183,7. Per parą užfiksuotos 142 mirtys, kai praėjusią savaitę – 90.

Kadangi situacija blogėja, dalies Vokietijos žemių lyderiai jau įspėjo, kad gali prireikti naujų karantinų. Tačiau Ch.Lindneris tikina, kad šalis gali apsieiti be tokių priemonių.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Vokietijoje greitieji testai nuo spalio jau mokami
AFP/„Scanpix“ nuotr./Vokietijoje greitieji testai nuo spalio jau mokami

Jis pareiškė, kad Vokietijoje kol kas užtektų grąžinti nemokamus greituosius testus, kurie spalio 11 dieną buvo apmokestinti siekiant paskatinti daugiau žmonių skiepytis. Anot Ch.Lindnerio, sprendimas buvo pernelyg skubotas – jis norėtų, kad testai būtų nemokami iki pavasario.

„Tokių nemokamų testų grąžinimas mums leistų geriau kontroliuoti padėtį“, – teigė Ch.Lindneris.

Vokietija – tik viena iš daugybės Europos šalių, kuriose daugėja užsikrėtimų koronavirusu. Pasaulio sveikatos organizacija šią savaitę įspėjo, kad Senasis žemynas šiuo metu yra pandemijos „epicentras“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas