Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vokietija planuoja priimti per 1,5 tūkst. pabėgėlių iš Graikijos salų

Vokietija planuoja priimti ne tik maždaug 150 suaugusiųjų nelydimų nepilnamečių iš sudegusios Morijos stovyklos, bet ir dar 1,5 tūkst. migrantų, šiuo metu esančių Graikijos salose, naujienų agentūrai AFP sakė šaltiniai vyriausybėje.
Migrantai sudegusioje Morijos stovykloje
Migrantai sudegusioje Morijos stovykloje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pagal kanclerės Angelos Merkel ir vidaus reikalų ministro Horsto Seehoferio sutartą planą Berlynas priims migrantus, jau užsitikrinusius pabėgėlio statusą, pirmiausia šeimas su vaikais, sakė šaltiniai.

A.Merkel dešiniųjų ir kairiųjų koalicinė vyriausybė derasi dėl šio plano su jaunesniaisiais koalicijos partneriais socialdemokratas. Susitarimo tikimasi iki trečiadienio.

Ugniai praėjusią savaitę sunaikinus didžiausią Graikijoje Morijos pabėgėlių stovyklą, didėjo spaudimas A. Merkel vyriausybei pasiūlyti prieglobstį 11,5 tūkst. be pastogės likusių migrantų.

Berlynas paskelbė esąs pasirengęs atverti duris daugiau kaip 150 nepilnamečių. Vokiečių žiniasklaida pranešė, kad Atėnai nepritarė tam, kad Vokietija priimtų daugiau prieglobsčio prašytojų iš Morijos, nes toks sprendimas esą galėtų paskatinti kitus migrantus padegti savo prieglobsčius Graikijoje, viliantis sulaukti didžiausios Europos ekonomikos pasiūlymo juos priimti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas