Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vokietija pričiupo Rusiją iškraipant istorinę tiesą apie invaziją į Lenkiją

Minint 85-ąsias SSRS ir nacistinės Vokietijos įsiveržimo į Lenkiją metines, Rusijos užsienio reikalų ministerija socialiniame tinkle X paskelbė pranešimą, kuriame teigiama, kad Raudonoji armija užkirto kelią Vakarų Baltarusijos ir Vakarų Ukrainos gyventojų genocidui. Vokietijos užsienio reikalų ministerija, atsakydama į tai, paskelbė Lenkijos padalijimo planą su Josifo Stalino ir Trečiojo reicho užsienio reikalų ministro Joachimo von Ribbentropo parašais ir uždavė klausimą: „Rimtai?“.
Subombarduota Varšuva
Subombarduota Varšuva / Vida Press nuotr.

Rusijos ministerijos vaizdo įraše teigiama, kad sovietų kariai esą išlaisvino Vakarų Baltarusiją ir Vakarų Ukrainą iš Lenkijos okupacijos, o bandymai parodyti SSRS kaip agresorę „prieštarauja istorinei tiesai ir faktams“. Pasak Rusijos užsienio reikalų ministerijos, Sovietų Sąjunga ne kartą siūlė Lenkijai pagalbą atremiant Vokietijos agresiją, o Varšuva „rėmė agresyvią nacių politiką“.

Kitą dieną Vokietijos užsienio reikalų ministerija ironiškai atsakė Rusijai, parašydama repliką į Rusijos užsienio reikalų ministerijos pranešimą. Vokietijos užsienio reikalų ministerija Lenkijos padalijimo žemėlapio paskelbimą palydėjo grotažymėmis „#Molotovo-Ribentropo paktas“ ir „#Hitlerio-Stalino paktas“.

Nepriklausomas portalas „Agentstvo“ priminė, kad Vladimiras Putinas taip pat iškraipo istoriją. Duodamas interviu Tuckeriui Carlsonui jis teigė, kad esą būtent Lenkija „privertė“ nacistinę Vokietiją 1939 m. įsiveržti į Lenkiją. Lenkijos užsienio reikalų ministerija šį teiginį pavadino melagingu ir atkirto, kad hitlerinė Vokietija ir Sovietų Sąjunga pasirašė prieš Lenkiją nukreiptą susitarimą – Molotovo-Ribentropo paktą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas